Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

4. 1. 2011 22:34

Radko, nějak tvému komentáři nerozumím. Eliza má stejnou váhu cibule i masa, to chceš říct, že má být víc cibule než masa ? Protlak se tu dává až po orestování masa a hned se podlije, tak proč by zhořknul ?

jahoda jahoda

4. 1. 2011 22:31

radulko, tak takové komentáře oceňuji:-!:-K;-)
Vidím, že to dělám právě obráceně, tudíž špatně:-D. Díky:yes:
Jen jsem měla zažité - kolik masa, tolik cibule:-O
Člověk se musí celý život učit;-(:-D

k.radulka k.radulka

4. 1. 2011 22:26

víc cibule a bez majoránky a je to opravdový hov. guláš :yes: ještě malou poznámku: rajčatový protlak se dává až do vyvařeného základu až když je maso měkké také totiž hořkne proto až nakonec a jen malá lžíčka, celý malý protlak je moc. Tak nás to učili kuchaři na hotelovce:yes::-8

Daniella O. Daniella O.

4. 1. 2011 21:17

Elizko, davam veliky bod za tento gulasek a dovolila jsem si pridat fotku, snad to nevadi. Rika se, ze z modreho nadobi mene chutna, ale nam chutnal strasne moc.....:-D:-D:-K. Zatim to byl nejlepsi gulas, co jsem kdy uvarila, a ze uz jich bylo.....:-D:-D:-D

Eliza Eliza

27. 11. 2010 19:11

Irko, díky za vyzkoušení a pochvalu. :-) Žádný kečup v receptu ale není, ten bych do guláše nikdy nedávala. Je tam pouze rajský protlak, ten mu dodává lehounce nasládlou chuť někde vzadu na patře a krásnou barvu. ;-)

irka.v irka.v

27. 11. 2010 13:51

Dnes jsem ho udělala a je opravdu výborný,nedala jsem akorát kečup,jinak vše ,nádherná barva :yes:dávám bodík

majda1512

18. 11. 2010 09:31

Eli, byl vynikajícíc! Mockrát dík!!!:yes:

vybusna vybusna

16. 10. 2010 20:44

pavlina34...hore na zaciatku receptu, su v pravom rohu ikonky...jedna z nich je fotacik, klikni a tam ta to uz same navedie co mas robit.....ak nebudes vediet co dalej, tak sa ohlas

pavlina34

16. 10. 2010 20:41

tak sem chtela pridat fotecku ale bohuzel to nak neumim , kdyby byl nekdo tak hodny a poradil ?? a gulasek se mi teda hodne dost povedl ,,,super jednoduchy a hlavne chutny :yes::yes::-K

pavlina34

15. 10. 2010 14:22

dneska sme ho delaly a je vybornej :-)):-)):yes::yes::yes::yes:

Luccy Luccy

6. 10. 2010 12:43

Ve vaření sice nejsem začátečník, ale pořádně vařit jsem začala až ted...a jako jedla jsem spousty gulášů a považovala ten od mamky za nej....ale musí mamka prominout TENHLE GULÁŠ JE BEST!!!! fakt jako uplne jednoduchý a vynikající...doporucuji....:-K:yes:

Verýsek

15. 9. 2010 10:13

Gulášek nemá chybu,rostě nejlepší co jsem kdy dělala,:yes::yes::yes:

Jenny

11. 9. 2010 17:40

:yes::yes:luxus...;-)

janadvo

7. 9. 2010 10:42

:yes::yes::yes: Gulášek je parádní a pro mě jako začínající kuchařce jste moc pomohla ;-) :-)

kreespo

5. 9. 2010 08:51

Guláš je opravdu fantazie....pochvala z Olomouce:yes:

1 19 20 21 22 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz