Taky pivní štrúdl
Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami, višněmi a přidat oříšky či rozinky.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 626 kJ / 3 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,25 g |
Tuky | 160,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 713 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 375,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hodiny odležet.
Krok 2: Pak rozdělíme na dvě části. Z každé části uděláme dvě nohy tak, že vždy tradičně rozválíme placku, na kterou naneseme osmaženou strouhanku a poklademe jablky (strouhanými nebo krájenými). Můžeme dát rozinky a drcené ořechy. Navrch můžeme dát i jiné ovoce, třeba půlky švestek. Ale jde i jiné.
Krok 3: Můžeme přidat rozinky a drcené ořechy. Navrch lze dát i jiné ovoce, například půlky švestek.
Krok 4: Podle druhu ovoce osladíme a posypeme skořicí nebo vanilkovým cukrem. Nahoru nasypeme strouhankou a štrúdl přehrneme. Můžeme potřít rozšlehaným vejcem.
Krok 5: Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200 °C a peče se asi 25 minut (záleží na troubě, velikosti štrúdlu, náplni apod.). Po upečení potřeme máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taky pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBz2
Moje poznámka
Taky pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBz2
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
pivni strudl,
pivní štrůdl s máslem,
strudl,
recept na pivní štrůdl,
pivní štrůdl recept,
recept na štrůdl,
hrníčkový pivní štrůdl,
strudl pivní,
strudl z omegy pivní závin,
pivní štrůdl slaný,
štrůdl z piva,
rychlý štrůdl,
jak zavařit jablka na štrůdl,
pivní štrůdl na slano,
bramborové placky na tálu,
recepty pivní štrudl,
hrnkovy pivni strudl,
jablkový štrůdl z pivního těsta,
štrudl ze dvou placek,
slany pivni strudl
Suroviny:
mouka hladká,
pivo světlé,
tuk ztužený,
sůl,
ocet,
jablko,
strouhanka,
cukr,
cukr vanilkový,
skořice,
rozinky,
ořechy vlašské,
tvaroh
Komentáře (6)
přidávám ti bodík a obrázky