Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taky pivní štrúdl

Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami, višněmi a přidat oříšky či rozinky.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení těsta

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 626 kJ /
3 257 kcal
Bílkoviny58,25 g
Tuky160,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 713 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy375,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hodiny odležet. Krok 2: Pak rozdělíme na dvě části. Z každé části uděláme dvě nohy tak, že vždy tradičně rozválíme placku, na kterou naneseme osmaženou strouhanku a poklademe jablky (strouhanými nebo krájenými). Můžeme dát rozinky a drcené ořechy. Navrch můžeme dát i jiné ovoce, třeba půlky švestek. Ale jde i jiné. Krok 3: Můžeme přidat rozinky a drcené ořechy. Navrch lze dát i jiné ovoce, například půlky švestek. Krok 4: Podle druhu ovoce osladíme a posypeme skořicí nebo vanilkovým cukrem. Nahoru nasypeme strouhankou a štrúdl přehrneme. Můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Krok 5: Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200 °C a peče se asi 25 minut (záleží na troubě, velikosti štrúdlu, náplni apod.). Po upečení potřeme máslem a pocukrujeme.

TIP: Top 7: Oblíbené jablečné záviny

Zveřejněno 11. 3. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Většinou pečeme 2 nohy a druhou půlku (tedy na další 2 nohy) v mikrotenu na max týden můžeme dát do chladničky. Chceme-li na delší dobu, dá se do mrazáku, ale pozor při rozmrazování. NEdávat na topení- těsto by zřídlo. Těsto lze použít i na takzvaný "SLANÝ ŠTRÚDL" Taky je dobrý. Do štrúdlu se dá dát všelico-podle fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taky pivní štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBz2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taky pivní štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBz2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Určitě vyzkouším :-K

Peceno již několikrát, vždy se povedl. S testem se dobře pracuje.

tento štrůdlík jsem dělávala podle nějakého jiného receptu, dnes jsem, milý Vašku, zkusila podle tvého..a byl skvělý:yes::yes::yes::yes: ten ocet tam má smysl..krásně vláčné a lístkující těsto..super:yes::yes: už budu dělat toto:-);-)
přidávám ti bodík a obrázky:-K:-K

Jiný než pivní nepeču, je fakt dobrý. :yes: Dovolila jsem si přidat fotky. ;-):-p Posílám Ti 5. bodík

Teďka právě jsme ho dodělali a je v troubě. (2 nohy a na 2 ještě v lednici). Jablek kvanta po včerejším krouhýní do sklenic na zavaření na PAK.

Ten znám a je dobrý.

Tématické fráze:
pivni strudl, pivní štrůdl s máslem, strudl, recept na pivní štrůdl, pivní štrůdl recept, recept na štrůdl, hrníčkový pivní štrůdl, strudl pivní, strudl z omegy pivní závin, pivní štrůdl slaný, štrůdl z piva, rychlý štrůdl, jak zavařit jablka na štrůdl, pivní štrůdl na slano, bramborové placky na tálu, recepty pivní štrudl, hrnkovy pivni strudl, jablkový štrůdl z pivního těsta, štrudl ze dvou placek, slany pivni strudl

Suroviny:
mouka hladká, pivo světlé, tuk ztužený, sůl, ocet, jablko, strouhanka, cukr, cukr vanilkový, skořice, rozinky, ořechy vlašské, tvaroh

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu