Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 742 kJ / 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,90 g |
| Tuky | 5,85 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 216 mg |
| Sodík | 347 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Necháme maso zatáhnout a zeleninu mírně zkaramelizovat (mrkev tak pustí do masa nasládlou chuť). Krok 6: Přidáme ke směsi z lišek, podlijeme vodou (lze použít i hovězí vývar), mírně osolíme (vodu budeme později odpařovat), opepříme a přikryté pokličkou necháme na mírném plamenu dusit 1,5 – 2 hod. Občas vše promícháme, popř. přidáme vodu (vývar). Krok 7: Až je maso zcela měkké a rozpadá se na vlákna, necháme odpařit přebytečnou tekutinu do konzistence středně husté omáčky.
Teď je na místě ochutnání a případné dosolení podle potřeby.
Celková chuť by měla být výrazně hovězí a mírně nasládlá.
Jako přílohu volíme např. šťouchané brambory.
Zveřejněno 5. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVK7
Moje poznámka
Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVK7
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Tématické fráze:
ragu z lišek,
liškové ragů,
hovězí s luskami,
hovězí ragú,
hovězí ragů s kořenovou zeleninou,
hovezi s liškami,
hovezi ragu na zelenine,
hovezi klizka na liskach,
hovězí krk na zelenině,
hovazi ragu s liskami,
ragu s kořenovou zeleninou,
maso na liskach,
jehněčí na korenove zelenině,
hovězí kostky na liškách,
pečené hovězí na liškách,
františkovské nudle,
hovězí ragú se zeleninou,
hovězí ragu s s korenovou zeleninou,
hovězí ragú na s marmeládou,
hovězí kližka na lišky
Suroviny:
maso hovězí na guláš,
houby lišky,
víno červené,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule červená,
marmeláda,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
fenykl,
koření hřebíček,
kmín celý
Komentáře (4)