Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky
Křupavou pečenou cizrnu ochucenou kořením můžeme přidat do polévky místo krutonů, nebo ji podávat jako zdravější alternativu brambůrků. Ochutit ji můžeme bylinkami, pikantním kořením nebo vyzkoušíme sladkou verzi s cukrem a skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 812 kJ / 1 867 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,00 g |
| Tuky | 63,00 g |
| Vláknina | 170,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 140,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z oleje, soli a zvoleného koření připravíme marinádu a důkladně ji promícháme s cizrnou.
Krok 2: Poté cizrnu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby, obvykle to trvá 30-40 minut. Cizrna má být křupavá, ale koření se nesmí spálit, aby nezhořklo.
Krok 3: Upečenou cizrnu necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché neprodyšné nádoby.
Krok 4: Používáme ji například místo krutonů do polévky a na salát, ale i jako zdravé mlsání k posezení s přáteli.
Zveřejněno 21. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNBY
Moje poznámka
Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNBY
Nejnovější recepty
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 3 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 4 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová směs na vepřovém plátku
Přidáno před 5 hodinami
Linecké růžičky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 18 minutami
České buchty
abigail.horynova před 20 minutami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 25 minutami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 26 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 1 hodinou
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 1 hodinou
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 4 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 4 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 4 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 4 hodinami
Tématické fráze:
cizrnové mlsání,
cizrnové hamburgery,
cizrnive krutony,
cirznové kuličky do polévky,
krutonky do polévky zdravé,
cizrnove noky,
cizrnove knedlicky do polevky,
cizrnové noky,
cizrnový salát,
salat a krutony,
cizrna recepty salát,
krutonky využiti,
krutony recept,
cizrnový salát česnekové krutony,
pražená cizrna recept,
cizrnové brambůrky,
cirznové kari,
salát z cizrny recept,
hrachove zizalky,
pikantni cizrnove karbenatky
Suroviny:
cizrna,
olej,
sůl,
paprika sušená uzená,
koření chilli,
koření grilovací,
koření kari,
česnek sušený,
koření italské
Komentáře (9)