Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 828 kJ / 1 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,23 g |
Tuky | 17,39 g |
Vláknina | 12,94 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 30,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Mezitím osolíme kližku, posypeme pouze drceným kmínem. Jakmile je cibulka zlatá, vložíme kližku a opečeme ze všech stran. Zalijeme vroucí vodou do půlky a přihodíme dvě kostky dobrého hovězího bujónu. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen nebo spirálu na minimum, ale tak, aby vše bublalo a dusíme dvě hodinky.
Krok 2: Očistíme žampióny a nasekáme včetně nožiček na kousky. Přihodíme k masu a dusíme dalších 30 minut. Pak maso vyjmeme, rozdělíme na kousky a tzv. žužu odstraníme (kdo ho má rád, tak si ho ponechá, kdo má psa, je to pro něj pochoutka!). Omáčku s cibulí a žampióny rozmixujeme za tepla tyčovým mixérem a ze dvou lžic polohrubé mouky a trošku vody si připravíme zahuštění. Vlijeme do omáčky, přidáme očištěné kousky masa a občas zamícháme. Dusíme posledních 30 minut a mezitím připravíme rýži a kadeřavou petrželku.
Krok 3: Opláchneme sáčky s rýží, necháme okapat. Dáme vařit osolenou vodu dle návodu, pak rýži uvaříme. Nasekáme půl hrsti kadeřavé petrželky a vsypeme do omáčky s masem. Pak jen nasypeme rýži na talíř, přidáme kousky kližky a zalijeme omáčkou.
Zveřejněno 29. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka se žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Al53
Moje poznámka
Hovězí kližka se žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Al53
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 8 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 6 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 6 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 7 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 7 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 8 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 9 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 11 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 11 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 14 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí kližka na žampionech,
hovězí kližka recepty,
hovězí kližka,
hovězí na žampionech,
kližka na žampionech,
hovězí kližka recept,
hovězí recepty,
klizka zampiony,
hovězí recept,
recepty na hovezi klizku na zampionech.,
žampiony recept,
hovězí se zampiony,
hovězí kližka na žampinech,
recept na hovezi klizku na zampionech.,
kližka se žampiony,
recepty na hovezi klisku na zampionech.,
klizka z mladeho bycka,
hovězí klizka z mladého bycka,
hovězí kližka-recepty,
recept na klizku hovězí
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
bujón hovězí,
kmín drcený,
žampióny,
mouka polohrubá,
rýže dlouhozrnná
Komentáře (1)