Krkovičkovy klobásky
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je sice náročná, ale jejich chuť vám námahu vynahradí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 73 030 kJ / 17 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 954,59 g |
Tuky | 1 502,62 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 2,77 g |
Sodík | 44,05 g |
Sůl | 106,00 g |
Sacharidy | 24,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme a zbavíme kůže. Tyto odřezky uvaříme a vývar použijeme později.
Krok 2: Bůček bez kosti a bez kůže nakrájíme na méně než 1 cm kostičky a promícháme s dopředu namíchanou směsí koření a všeho ostatního. Maso zatížíme a necháme v lednici cca 4-5 dní uležet.
Krok 3: Když je maso řádně naložené, umeleme 2x najemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca půl litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu).
Krok 4: Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček. Plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne. Potom udíme cca 4-5 hodin.
Zveřejněno 6. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovičkovy klobásky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqg1
Moje poznámka
Krkovičkovy klobásky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqg1
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 3 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 1 hodinou
Královská cukeťačka
trdlo před 1 hodinou
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 1 hodinou
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 1 hodinou
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 1 hodinou
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 2 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí klobásy recept,
klobásy recepty,
jehněčí klobásy,
domácí jehněčí klobásy,
hovězí klobásy,
hovězí prát,
domácí salámy klobásy recepty,
klobasy recept,
krkovičkovy domaci klobásy,
recept na klobasky,
jehněči klobásy recepty,
hovězí klobásy recept,
recepty na klobásy,
recept na jehněčí klobásy,
recept jehneci klobasy,
klobasy z bucku,
recept na klobasy,
top klobasy recepty,
recept na dobré klobásy,
maso na spojku do klobás
Suroviny:
bůček vepřový,
maso hovězí,
vývar masový,
sůl,
česnek,
pepř mletý,
kmín mletý,
praganda,
cukr moučkový,
ořech muškátový,
paprika
Komentáře (15)
Jarda
Jj, díky, měl jsem vygůůůgleno totéž
Leč, pokud si Igor55: příp i vy myslíte, že čerstvé hovězí maso je totéž co ještě teplé hovězí maso, tak se asi budeme dohadovat (dohodovat) i nadále, že
Děkuji za recept!