Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 729 kJ / 3 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,44 g |
Tuky | 228,00 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,05 g |
Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.
Krok 2: Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí. Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky, opatrně smotáme a zajistíme provázkem. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.
Krok 3: Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme ze všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Zveřejněno 9. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Moje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 8 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 6 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 7 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 7 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 7 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 8 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 9 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 11 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 11 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 14 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka,
vepřová panenka recepty,
vepřová panenka nejlepší recepty,
panenka s omackou z hlívy,
ragú z hlívy,
recepty z vepřové panenky,
veprova panenka s hlívou ústřičnou,
veprova panenka ve slaninovem kabatku a hliva ustricna,
špalky z vepřové panenky,
hlíva ústřičná s vepřovou panenkou,
recepty na veprovou panenku,
panenka s hlivou ustricnou,
panenka s omáčkou s hlívy ústřičné,
recept na veprovou panenku,
panenka z s hlívou ústřičnou,
recept na veprovou panenku s bylinkami,
vepřové panenka s omáčkou z hlívy,
hlíva ragů,
vepřová pane ka+hlíva,
recept na špalíky z panenky
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina,
hořčice hrubozrnná,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
hlíva ústřičná,
máslo,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
petrželka,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)
Neměla jsem panenku, zato hlívu ano ,
P.S. vyslala jsem právě manžela pro panenky .Ale v pátek už asi nebudou mít
krásné, jako vždy od Vás
Máte pravdu, měla jsem tam aspon trošku dát