Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2010 20:34
Nádhera, opět slintám, ale to koneckonců nad všemi tvými recepty, Eli +8
15. 1. 2010 20:26
Děkuju za body... A Jani, já tě varovala...
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy )
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy )
15. 1. 2010 20:12
Kristova noho, Eli,to je ale krása
15. 1. 2010 20:06
Teda Eli, to je dokonalost sama. Holka šikovná. +7
15. 1. 2010 19:53
Vypadají fakt k \"sežrání\" Myslíte, že by šla hrubozrnná hořčice nahradit nejakou jinou?
15. 1. 2010 19:52
Eliza tak dík
15. 1. 2010 19:34
Děkuju , jsem ráda, že se recept líbí. Vznikl kombinací několika jiných, také vyzkoušených...
15. 1. 2010 19:29
Eli, ty vypadají tak krááásně, že bych si do nich trochu hrábla a jen jedno žebírečko si obralaa neboj kost, nebo holé žebírko bych ti tam nechala Já ti prostě musím dát 5.boda, ať je to jak chce
15. 1. 2010 19:23
Elizo super,v neděli místo řízku budou žebírka.Bodík letí.
15. 1. 2010 19:14
Já bych to u nás viděla spíš na krkovičku, marináda je +
15. 1. 2010 18:31
A mně bodly po bezmasém obědě...
15. 1. 2010 18:30
Děkuju. Zatím tu jen tišě slintám Ale recept si ukládám....
15. 1. 2010 18:29
Elizo po tom sladkém obědě,by bodly ty tvá žebírkakrásné,jako vždy
15. 1. 2010 18:28
Určitě... Žebra jsou podle mě nejlepší, ale jde i prorostlejší vepřové - krkovičku, bůček... ale i kuřecí stehýnka.
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
15. 1. 2010 18:26
Po tom všem dnešním pečení bych si to hned dala! Myslíš, že bych tak mohla naložit a udělat i jiné maso? Žebírka nemám...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 18 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 42 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 54 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů