Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

29. 9. 2012 15:37

rebeka: VYNIKAJÍCÍ:yes::yes::-p

rebeka rebeka

29. 9. 2012 15:36

maris: ty jsou, co:-p:-?:yes::yes::-):-K:yes:

maris maris

29. 9. 2012 15:33

yanull: yanullko - i já se přidávám s velkou chválou, štrúdlík je opravdu skvělý a to prosím i bez rumu, protože máme doma ještě prohibici:-)) :-p:yes::yes:+
Dovolila jsem si přidat fotku, abys viděla, že jsem ho opravdu pekla

yanull yanull

27. 9. 2012 11:45

Dana61:Dani, mám tu recept na TNT, že by i štrúdly byly návykové:-? Ne, dělám si legraci, ale velmi mě těší, že chutnají a děkuji:-K

Dana61

27. 9. 2012 10:24

také jsem dělala znovu:-p zase zmizely rychlostí blesku, tentokrát jsem dělala z dvojité dávky a ani to nestačilo:-D

rebeka rebeka

25. 9. 2012 15:59

bystrouska::-D:yes: budu dělat taky brzy, opět tyto, jsou prostě nejlepší.. aspoň pro nás:-K;-):yes:

bystrouska

25. 9. 2012 15:51

Chtě nechtě se musím přidat k ostatním chvalozpěvům:-D. S těstem se moc dobře pracovalo a štrúdle byly vynikající:yes::yes:.Přidala jsem foto se zbytky štrúdlů ( a to u nás moc štrúdl "nejde"):-p a taky dávám zasloužený bodík:-K

yanull yanull

25. 9. 2012 01:29

jarka skrobakova:Jaruško, je tu mnoho výborných štrúdlů a jsem ráda, že jste s tím "mým" spokojeni, to mne velmi těší ;-):-K

jarka skrobakova

22. 9. 2012 12:44

Janičko, Tvůj štrůdl je úžasný, všechno jsme to snědli, už jiný dělat nebudu, posílám bodík a foto:-p:-K:yes::yes:

bohdana

20. 9. 2012 13:34

:yes:Vyborny:yes::yes::-K

Jana

20. 9. 2012 11:02

Tak tento štrůdl musím vyzkoušet. Dělám podobné těsto, ale s herou.Tak musím zkusit, jaký bude rozdíl:-) A tu radu s odkrojením patek asi někde četl můj manžel, protože to provozuje stále a hned je taky zožere:-D

yanull yanull

20. 9. 2012 10:42

Dana61:Moc mne těší, že se povedly:-K:-)

Dana61

20. 9. 2012 08:21

úžasný štrúdl:yes::-D všechny čtyři zmizely do hodinky, těsto úžasné, tvárné, netrhavé :yes: akorát jsem je automaticky napatlala vajíčkem, strčila do trouby a dočetla recept a ztuhla- no upekla jsem je do zlatova a potřela máslíčkem a rumem a byly opravdu vynikající:-p

rebeka rebeka

10. 9. 2012 15:40

BILKOVAI::-8:-8 ty už mě znáš;-) když mě něco mooc chutná.. chválím dobře.. chválím ráda:-8:-D:-D:-D:-D

BILKOVAI BILKOVAI

10. 9. 2012 15:37

Rebeka: Nadi, jsou vynikající.:-* No však mě navnadily Tvoje komentáře:-D A je mi jasné, že, když chválíš, tak to musí být zaručeně dobré;-):-p

1 14 15 16 17 18 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl