Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marcik marcik

21. 8. 2010 21:53

Jani,sádlo tu neseženu.a jak se dělá domácí :-//? jednou jsem to zkusila když tchán píchl čuníka a byla to taková černota to sádlo :-((.takže potřebuji recept na domácí sádlo,čuníka mám:-D

yanull yanull

21. 8. 2010 21:42

Marcelko, to je mi líto, z másla to udělat lze, ale sádlo dělá to těsto pěkně křehkým, neumím ti to popsat, ale v chuti rozdíl je. U vás se sádlo vůbec neprodává? Ani syrové? Že by sis udělala své a ještě by ti zbyly dobré škvarky? :-p;-):-K

marcik marcik

21. 8. 2010 16:15

Jani,u nás sádlo neseženu;-(,mohla bych to nahradit máslem?ale je to pěkné:yes:

Koubkova Koubkova

21. 8. 2010 14:41

:-p:-K:yes:

janina3365 janina3365

11. 8. 2010 22:49

V současné sezóně letních jablek jsem tento štrůdl pekla již mnohokrát.Vždy vyšel perfektně.Dělala jsem ho klasicky ,ne jak uvádí recept přeložený,ale stočený.Vřele doporučuji a přidávám bodik.:-)

yanull yanull

12. 7. 2010 07:03

Děvčata, moc děkuji za bodíčky,:-K tento štrúdl by se klidně mohl jmenovat "vývozní", dcera ho pekla v Německu, tam s ním byla za "hvězdu" a ten náš domácí se vozil až na Slovensko a i tam velmi chutil. :-p;-) Budu ráda, když vyzkoušíte a své fotečky a komentáře, zdali u vás uspěl, připojíte. :-)

AniCiz

12. 7. 2010 06:14

:yes::-K..určitě napeču

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 7. 2010 22:58

Jani, těsto se sádlem je vynikající. Vím, že se kdysi do těsta dával lůj a takové koláče se dnes vidí málokdy;-):yes:

Irrena Irrena

11. 7. 2010 21:43

Yanullko štrůdly ty my milujeme,tenhle způsob musím vyzkoušet:-pDávám bodík:yes:

isindy isindy

11. 7. 2010 21:37

jani, klidně pošlu plech i suroviny....a pak si pro něj přijedu :-8:-O;-):-D:-D:-D:-D....ten bych si dala :-p:-p:-p:yes:+

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 7. 2010 21:30

Yanull,to jsi si teda mákla,takovýho štrůdlu,ale zřejmě je hodně jedlý.Vyzkouším také:-p;-)+1:yes:

michsamant michsamant

11. 7. 2010 21:17

uuuuzasneee, milujem! :-p:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

11. 7. 2010 21:10

Yanull, máš je pěkné a vypadají dost jedle:-pJablkovou náplň dělám téměř stejnou, nikdy jablka nestrouhám, taky dávám na plátky a je to lepší i na chuť, dávám taky strouhanku, jen okolo vánoc po pečení si schovávám všechny odkrojky, rozbité cukroví, nepovedené atd., válečkem ho rozdrtím a používám místo strouhanky, nebo taky nastrouhané ořechy. Máš 6.boda:yes:

magdalenka magdalenka

11. 7. 2010 21:06

Skvelé, ako obyčajne...+

JitkaKytka JitkaKytka

11. 7. 2010 21:02

Vypadají:-p. Mám tu pár jablek, už se těším, jak receptík vyzkouším ;-). Děkuji :-K

1 17 18 19 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl