Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,86 g |
| Tuky | 56,19 g |
| Vláknina | 13,62 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 988 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 27,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak ich radsej osupte.
Krok 2: Do kastrola dame rozohriat olej a poprazime na nom cibulu so stiplavou paprickou. Tento zaklad osolime, okorenime a vlozime nan zelenu fazulku. Premiesame a dolozime papriku a paradajky, resp. pasirovane paradajky. Vsetko este posolime, okorenime a podlejeme horucou vodou.
Krok 3: Dusime pod pokrievkou cca 20 minut, resp, kym nie je zelenina, obzvlast fazulka makka.
Krok 4: Pridame nakrajane huby.
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut. Krok 5: Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou Kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami. Krok 6: Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut. Krok 5: Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou Kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami. Krok 6: Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,
Zveřejněno 19. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kmY
Moje poznámka
Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kmY
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 10 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 22 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 54 minutami
Vepřová játra dušená
Sahula před 58 minutami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 58 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 59 minutami
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 2 hodinami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 4 hodinami
Tématické fráze:
bramborový guláš podle babičky,
bramborák pečený v troubě,
bramboráky jako od babičky,
bramboráky v troubě,
bramboráky pečené v troubě,
krajová jídla,
braboráky,
levná jídla našich babiček,
bramborák v troubě,
krajové recepty,
jak udělat bramboráky,
babického recepty,
jak udělat bramborák,
jídla v německu,
pečené bramboráky,
bramborák do trouby,
recepty krajových jídel,
bezmasité jídlo,
recept na buřguláš,
resepty
Suroviny:
lusky fazolové,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
houby čerstvé,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
olej,
smetana na vaření,
mouka,
sůl,
pepř mletý,
omáčka sojová,
čerstvé bylinky
Komentáře (16)
Výborne jidlo :)
Ze zbytku fazolek jsem uvarila polevku http://www.toprecepty.cz/recept/13716-fazolkova-po...