Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 675 kJ / 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,43 g |
Tuky | 42,51 g |
Vláknina | 9,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 981 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 35,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.
Krok 2: Maso pak vyndáme a na výpeku rozškvaříme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme.
Krok 3: Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí hřbet podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym6g
Moje poznámka
Jehněčí hřbet podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym6g
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 16 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí nejlepší recept,
jehněčí recepty,
jehněčí hřbet na česneku,
jehňečí recept,
podle mně,
recepty z jehněčího,
jehněčí maso recepty,
jehněčí hřbet na vine,
recepty jehněčí,
pečený jehněčí hřbet s kostí,
recept jehněčí,
recept na jehněčí hřbet na víně,
recept na jehneči,
priprava jehneciho hrbetu,
čočka na kyselo podle polreicha,
nejlepší jehněčí,
jehněčí na víně podle polreicha,
co uvarit z jehneciho,
jehneči maso-hřbet,
recepty z jehněčího hřbetu
Suroviny:
kotleta jehněčí,
slanina,
mrkev,
petržel,
bulva celerová,
česnek,
nať petrželová,
víno červené,
olej,
pepř,
mouka hladká
Komentáře (12)