Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,83 g |
Tuky | 100,83 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 656 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.
Místo trouby je možné upéct v remosce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2022 15:25
29. 10. 2022 09:29
11. 9. 2021 10:02
3. 9. 2021 17:17
9. 10. 2015 20:52
17. 8. 2013 19:06
28. 7. 2013 09:18
25. 7. 2013 09:49
25. 7. 2013 09:23
25. 7. 2013 09:09
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě - , přidávám fotky (nevěděla jsem, kterou, tak si ty případně nadbytečné smázni )
11. 1. 2012 10:40
10. 1. 2012 14:51
13. 4. 2011 13:26
12. 4. 2011 11:07
11. 4. 2011 23:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 5 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sušený mletý zázvor v kuchyni: Můžete ho použít nasladko i naslano
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: sekana v branici sekaná v necu grilováni mletého masa vepřová blána sekaná v bránici recept vepřová sítka mleté maso recepty vepřová košilka sekaná pečeně v bránici sekaná v bláně pečená sekaná recept blana z prasete mlete maso na grilovani sekaná v košilce pečená sekaná v bránici recept na pečenou sekanou sekaná pečeně recept pečení branice recepty z mleteho veproveho masa sekaná pečená v bránici
Suroviny: maso vepřové mleté, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, mléko, blána tuková vepřová, kmín drcený, cibule
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
35 názorů