Slaný dort trochu jinak
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné klobáskou, sýrem a zeleninou. Dort potřete krémem z pomazánkového másla a nazdobíte dle vaší fantazie.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 241 kJ / 2 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,06 g |
Tuky | 118,81 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 332 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 388,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu uvaříme v mírně osolené vodě, lze přidat i kmín. Po uvaření necháme zchladnout.
Krok 2: Zchladlou zeleninu nakrájíme spolu s klobáskou na malé kostičky.
Krok 3: Na těsto nejprve smícháme "suché" suroviny.
Krok 4: Poté přilijeme olej, mléko a žloutek. Bílek vyšleháme do sněhu a ponecháme stranou. Dle potřeby doléváme mléko, těsto má být řídké, asi jako na litou placku.
Krok 5: Vytvoříme tekutější konzistenci a přidáme náplň. Vmícháme prášek do pečiva a ušlehaný bílek a nalijeme do vymazané dortové formy.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 200 °C asi 15-20 minut. Zda je upečeno, kontrolujeme vpichem špejle, po vytažení musí zůstat suchá.
Krok 7: Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 8: Pomazánkové máslo trochu rozředíme, aby nebylo tak husté. Boky pomazánkovým máslem potřeme a obalíme v nastrouhaném sýru. Vršek potřeme také. Zbytkem pomazánkového másla naplníme zdobicí cukrářský sáček, nebo mikrotenový sáček s ustřiženou špičkou.
Krok 9: Pod salámové růžičky je dobré dát trochu krému, aby lépe držely a nerozvíjely se. Ozdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 31. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný dort trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMWl
Moje poznámka
Slaný dort trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMWl
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
jak vyrobit slaný dort,
slaný dort,
výroba slaných dortů,
naplne do slanych dortu,
náplň do slaného dortu,
těsto na slaný dort,
výroba slaného dortu,
dorty jinak,
slaný dort z toustového chleba,
slané dorty,
náplně do slaného dortu,
masový dort z ruznych druhu masa,
salámové růžičky,
výroba masového dortu,
výroba salámových ružiček,
náplň do slaných dortů,
slaný dort recept,
dort jinak,
slané dorty praha,
slaný dort postup
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
mléko,
máslo,
vejce,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
majoránka,
koření provensálské,
česnek sušený,
sůl,
kmín drcený,
brokolice,
paprika čerstvá červená,
klobása,
sýr eidam,
pomazánkové máslo křenové,
mléko,
salám,
sýr,
olivy,
sýr plátkový,
sýr korbáčky,
zelenina
Komentáře (31)
tak to mě opravdu těší :) .. a na fotečku se moc těším!
rozhodně se toho nebojte, není to nic složitého, vypadá to pěkně a chutná taky :) ... přeji hodně úspěchu, ať se povede a chutná :
taky jsem se divil když jsem to slyšel poprvé
Zeleninu si myslím že lze vynechat ... je to volba na každém ...
a sýru ... záleží na množství ... ale řekla bych tak max. 10 dkg, rozhodně tam nedávejte hodně, potom jak se sýr rozpustí,tak se to rozpadá, pokud je ho tam hodně. Stačí ho nastrouhat nahrubo ;).
Jinak mě neklesl ... ale pokud se tam náplně dá hodně, opravdu se to špatně spojí a poté se to trochu drolí.
A VŠEM MOC DĚKUJI ZA BODY