Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,41 g |
| Tuky | 333,32 g |
| Vláknina | 22,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
Krok 3: Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Moje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 5 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 6 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 6 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 7 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 8 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 11 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 12 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 12 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 13 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 13 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
recept na utopence,
utopenci recept,
přemrzlé brambory,
utopenci 100x jinak,
vladislav stuparič,
utopenci se sýrem,
jak naložit utopence,
recept utopenci,
brambory 100x jinak,
naložené brambory,
recepty na utopence,
nálev na utopence recepty,
jak nakládat utopence,
utopenci nálev,
jak sterilovat brambory,
jak sterilovat utopence,
nálev na utopence,
utopenci s cibulí recept,
18722
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
sýr pivní,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
pepř černý,
tymián,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (42)
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě to
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...