Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 473 kJ / 1 069 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,24 g |
| Tuky | 36,11 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 335 mg |
| Sodík | 967 mg |
| Sůl | 2,15 g |
| Sacharidy | 40,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso dobře očistíme od všech bílých a tučných částí a nakrájíme na malinké kostičky, cca 1x1x1cm. Osolíme je, opepříme (můžeme předtím posypat směsí "Křehké maso", ale pak solíme méně) a opečeme na oleji dohněda.
Krok 2: Fajitas koření a jemnou, prosátou strouhanku rozmícháme v deci vody a přilijeme k opečenému masu. Necháme dusit na snížené teplotě.
Krok 3: V misce smícháme rajský protlak, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou zelenou papriku, sušený česnek a cibuli, mletou papriku, chilli, cukr, ocet a případně dosolíme. Směs prošleháme a přidáme k masu. Na mírné teplotě necháme probublávat, často mícháme a občas podlijeme malým množstvím horké vody. Dusíme doměkka a poté zvýšíme teplotu a necháme odpařit veškerou přebytečnou tekutinu. Přidáme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme. Můžeme doladit dle vlastní chuti.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200°C. Tortilly zakryjeme druhým talířem nebo miskou a všechny najednou vložíme do mikrovlnné trouby na jednu minutu, aby se daly dobře tvarovat. Na každou tortillu dáme vrchovatou lžíci masovo-fazolové směsi, zatočíme do kornoutků nebo do balíčků a naskládáme do zapékací misky. Povrch posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v rozpálené troubě, dokud se sýr nezačne tavit. Podáváme horké, s čerstvou zeleninou a mističkou vychlazené zakysané smetany.
Zveřejněno 6. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKJN
Moje poznámka
Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKJN
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 19 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 2 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 3 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
zapekane tortily,
zapecene tortily s mletym masem,
zapekana tortila,
tortilla s hovezim,
hovězí fajitas,
hovězí tortila,
tortila s hovězím masem,
tortila napln,
zapecene tortilly s mletým masem,
tortila s hovězím,
náplň do tortily s mletým masem,
hovězí maso s fazolemi recept,
tortilla s hovězím masem,
zapecene plnene tortily,
výroba tortily,
plněné tortily fazolemi,
hovězí v tortile,
tortily plněné fazolemi,
hovězí s fazolemi,
jídla z tortilly
Suroviny:
tortilla,
maso hovězí,
fazole červené sterilované,
koření fajitas,
strouhanka,
voda,
pepř,
sůl,
olej,
protlak rajčatový,
vývar hovězí,
paprika čerstvá zelená,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek sušený,
chilli paprika čerstvá,
cukr,
ocet,
sýr chedar,
smetana zakysaná
Komentáře (20)
já do toho snad půjdu