Ostružinový džus
Svěží a kyselkavý ostružinovo-jablečný džus přijde vhod nejen v letních dnech. Jablka v něm ani nepoznáte a můžete si jej naředit vodou dle chuti. Není příliš sladký, přesto výborný a také podporuje trávení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 833 kJ / 1 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,75 g |
| Tuky | 4,23 g |
| Vláknina | 40,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 310,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablkům pouze vyřízneme jaderník a okolí stopky. Pak je i se slupkou nakrájíme na menší kousky. Ostružiny opatrně opereme.
Krok 2: Všechno ovoce mírně podlijeme vodou a rozvaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme i vystřít sítem (přes cedník). Zachytí se v něm případné větší kousky.
Krok 3: Odvážíme, přidáme cukr, kyselinu citronovou a dobře rozmícháme. Znovu přivedeme k varu a krátce povaříme do rozpuštění cukru.
Krok 4: Pak už jen naplníme do vymytých sklenic a sterilujeme 25 minut při 80 °C.
Krok 5: Po otevření sklenice ředíme vodou dle chuti.
Zveřejněno 22. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E6Rm
Moje poznámka
Ostružinový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E6Rm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 24 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Tématické fráze:
zavareni ostruzin,
jak zavařit ostružiny,
zavarene ostruziny,
ostruziny zavareni,
osrtružinový džus,
ostružinový čaj,
osrtružinový džus,
džus pro diabetiky,
osrtružinový pohár,
ostruzinivy dzus,
ostružinový koktejl,
vystřít,
ostruzinyrecepty-zavareni,
ostružinový juice,
ostruzinivy dzem,
jak dobře bez jadérek rozmixovat ostružiny,
ostružinová marmeláda bez chemie,
ostružinový džem bez jadérek,
ostruzinovy recept,
dzus z jablek
Suroviny:
ostružiny,
jablko,
voda,
cukr krystal,
kyselina citronová
Komentáře (11)
Jo jen chci podotknout, že ostružiny jsou vedle borůvek skvělé pro oči a i pro diabetiky!!!! Ti buď nepoužijí cukr žádný (mohou dát sladší jablko) nebo nějaký dia ale čtvrtinu normální váhy cukru - to jen na okraj