Zavařené okurky
Snadný recept na sterilované kyselé okurky, u kterého není potřeba vařit lák. Lák stačí smíchat a zalít s ním připravené okurky. Rychlé a efektivní zpracování letní úrody. V zimě pak stačí vyndat ze spíže a podávat například k pečenému masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 675 kJ / 1 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,99 g |
Tuky | 1,38 g |
Vláknina | 23,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,28 g |
Sůl | 10,10 g |
Sacharidy | 266,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwP
Moje poznámka
Zavařené okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwP
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 4 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 4 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 4 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 5 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 5 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 5 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 5 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 6 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak zavařit okurky,
zaváření okurek,
zavařený květák,
zaváření okurek v troubě,
jak zavařit okurky v troubě,
recept na zavaření okurek,
jak dlouho se zavaruji okurky,
zaváření květáku,
jak zavařit salátové okurky,
zavařit okurky,
jak zavařit květák,
zavařování květáku,
květák zavařený,
okurky recepty,
lak na okurky,
zavařování okurek v troubě,
zavarene klobasy,
zavařovaný květák,
jak dlouho zavařit okurky,
zavarovani klobasek
Suroviny:
okurky sterilované,
mrkev,
cibule,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
kopr,
voda,
ocet,
cukr
Komentáře (8)