Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná

Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (126×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

21. 8. 2008 20:18

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 653 kJ / 1 590 kcal
Bílkoviny105,82 g
Tuky105,28 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,72 g
Sacharidy52,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Monini Monini

27. 5. 2011 10:27

a s tím strouhaným sýrem je to taky moc výborné...někdy vyzkoušejte...:-)

Monini Monini

10. 5. 2011 10:26

přidám do ní ještě strouhaný sýr a zkusím...:-)

kamila

6. 4. 2011 14:58

Já jsem ji dneska dělala jako moji úplně první sekanou a jako asi ji sním sama :-D protoze je fakt vic nez vyborna :-)

Dadula Dadula

12. 8. 2010 15:37

Dělám již po třetí a s přítelem si ji nemůžeme vynachválit! Já ještě přidávám 1 a 1/2 rohlíku namočeného v mléce, více hořčice, dovnitř dávám 2 celá vejce a před pečením potírám bílkem, aby se mi nerozpadla, ale jinak je úplně stejná a výýýýborná :yes:

Betyna

30. 4. 2010 11:53

;-) to odhadneš podle svojí trouby

ci-cii

30. 4. 2010 11:38

a ako dlho sa to ma piect? a na kolko stupnov?

supina supina

6. 12. 2009 18:57

přesně kvůli těmhle typům mám tuto stránku nejraději,všem díky za super rady, jdu na to!:-p

vybusna vybusna

15. 10. 2009 10:18

gabina VDAKA za typ

Gabina

15. 10. 2009 09:10

Já taky přidám svůj tip ;-) Kousek ochuceného masa dám na talířek do mikrovlnky, tak na cca 1 minutu a pak ochutnám :-))

Levik Levik

14. 10. 2009 22:00

Já na 1/2 kg vepřové sekané dávám tři namočené rohlíky,2-3 vajíčka,česnek 4 stroužky,majoránku,mletý pepř a vyškvařenou slaninu do které dám orestovat menší cibulku nakrájenou na jemno,sůl od oka(VŽDYCKY SI USMAŽÍM KARBENÁTKU OCHUTNÁM,ZDA JE SEKANÁ DOST SLANÁ A POPŘÍPADĚ DOSOLÍM),sekanou dám na pečící papír a povrch potřu plnotučnou hořčicí,podleji troškou vody a potom pomalinku peču,polévám výpekem a až je sekaná růžová tak je hotovo.U nás se zásadně dělá sekaná vepřová.;-);-)

Amira Amira

14. 10. 2009 17:24

Já si kupuju maso "vcelku" a melu ho až doma, a jen jednou. Kořením ho grilovacím kořemí, to je už slané, takže sůl samostatně nedávám, dělám to ale odhadem, ale souhlasím s Bibi, že ty 3 zarovnané kávové lžičky by měly stačit. Raději přisolit na talíři, než přesolit a nejíst.

Bibinka Bibinka

14. 10. 2009 15:53

Jak už jsem psala, já ho nemelu znova, ale hodně promíchávám maso rukama a tak jako pomačkávám a tím se stane hodně jemným. Dobré je taky přidat do začátku míchání masa trošku vody-krásně se váže. Neboj, zaručeně se ti povede;-)

pes.filipes

14. 10. 2009 14:50

Bibinko děkuji:-),
právě že někde jsem četla 2 polévkové na půl kila masa, a to se mi zdálo móc:-O. Kdyby ještě náhodou někdo přispíval, můžete mi prosím připsat, zda koupené mleté umelete doma znovu na strojku, aby byla hmota kompaktnější?

Bibinka Bibinka

14. 10. 2009 14:39

pes.filipes-ono se to přesně nedá napsat, protože každý má jinou slanou chuť a ne každá sůl stejně solí. Ale na 1 kg masa bych dala tak 3 vodorovné kávové lžičky, já to pěkně patlám rukama, je to jemnější a ty prsty olíznu a tím poznám, jestli je to dost slané, potom buď přidám, nebo ne-je lepší dát soli míň a přisolovat, než celou sekanou zkazit přesolením.
Možná bude mít někdo jiný názor, ale pokud trošíčku neochutnáš, tak to nepoznáš. Přeji úspěch:-):yes:

pes.filipes

14. 10. 2009 14:13

HELP--------HELP---------HELP
Kuchařinky, prosím o radu, dnes budu dělat roládu z mletého masa a moc mi záleží na tom, aby se povedla. Neumím osolit mleté:-( můžete mi dát jakýs takýs odhad, KOLIK SOLI NA 1KG MASA, aby to bylo akorát?? Mám strach že přesolím, takže většinou to mám málo slané.

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sekana sekaná recept recept na sekanou sekaná z mletého masa domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak péct sekanou jak upéct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty sekana jak udelat sekanou recepty na sekanou mletá sekaná domácí sekaná

Suroviny: maso mleté, sůl, pepř mletý, majoránka, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, hořčice, česnek, olej

TopRecepty.cz

Sekaná

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68m9