Sekaná
Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 653 kJ / 1 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,82 g |
Tuky | 105,28 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2011 10:27
a s tím strouhaným sýrem je to taky moc výborné...někdy vyzkoušejte...
10. 5. 2011 10:26
přidám do ní ještě strouhaný sýr a zkusím...
6. 4. 2011 14:58
Já jsem ji dneska dělala jako moji úplně první sekanou a jako asi ji sním sama protoze je fakt vic nez vyborna
12. 8. 2010 15:37
Dělám již po třetí a s přítelem si ji nemůžeme vynachválit! Já ještě přidávám 1 a 1/2 rohlíku namočeného v mléce, více hořčice, dovnitř dávám 2 celá vejce a před pečením potírám bílkem, aby se mi nerozpadla, ale jinak je úplně stejná a výýýýborná
30. 4. 2010 11:53
to odhadneš podle svojí trouby
30. 4. 2010 11:38
a ako dlho sa to ma piect? a na kolko stupnov?
6. 12. 2009 18:57
přesně kvůli těmhle typům mám tuto stránku nejraději,všem díky za super rady, jdu na to!
15. 10. 2009 10:18
gabina VDAKA za typ
15. 10. 2009 09:10
Já taky přidám svůj tip Kousek ochuceného masa dám na talířek do mikrovlnky, tak na cca 1 minutu a pak ochutnám
14. 10. 2009 22:00
Já na 1/2 kg vepřové sekané dávám tři namočené rohlíky,2-3 vajíčka,česnek 4 stroužky,majoránku,mletý pepř a vyškvařenou slaninu do které dám orestovat menší cibulku nakrájenou na jemno,sůl od oka(VŽDYCKY SI USMAŽÍM KARBENÁTKU OCHUTNÁM,ZDA JE SEKANÁ DOST SLANÁ A POPŘÍPADĚ DOSOLÍM),sekanou dám na pečící papír a povrch potřu plnotučnou hořčicí,podleji troškou vody a potom pomalinku peču,polévám výpekem a až je sekaná růžová tak je hotovo.U nás se zásadně dělá sekaná vepřová.
14. 10. 2009 17:24
Já si kupuju maso "vcelku" a melu ho až doma, a jen jednou. Kořením ho grilovacím kořemí, to je už slané, takže sůl samostatně nedávám, dělám to ale odhadem, ale souhlasím s Bibi, že ty 3 zarovnané kávové lžičky by měly stačit. Raději přisolit na talíři, než přesolit a nejíst.
14. 10. 2009 15:53
Jak už jsem psala, já ho nemelu znova, ale hodně promíchávám maso rukama a tak jako pomačkávám a tím se stane hodně jemným. Dobré je taky přidat do začátku míchání masa trošku vody-krásně se váže. Neboj, zaručeně se ti povede
14. 10. 2009 14:50
Bibinko děkuji,
právě že někde jsem četla 2 polévkové na půl kila masa, a to se mi zdálo móc. Kdyby ještě náhodou někdo přispíval, můžete mi prosím připsat, zda koupené mleté umelete doma znovu na strojku, aby byla hmota kompaktnější?
právě že někde jsem četla 2 polévkové na půl kila masa, a to se mi zdálo móc. Kdyby ještě náhodou někdo přispíval, můžete mi prosím připsat, zda koupené mleté umelete doma znovu na strojku, aby byla hmota kompaktnější?
14. 10. 2009 14:39
pes.filipes-ono se to přesně nedá napsat, protože každý má jinou slanou chuť a ne každá sůl stejně solí. Ale na 1 kg masa bych dala tak 3 vodorovné kávové lžičky, já to pěkně patlám rukama, je to jemnější a ty prsty olíznu a tím poznám, jestli je to dost slané, potom buď přidám, nebo ne-je lepší dát soli míň a přisolovat, než celou sekanou zkazit přesolením.
Možná bude mít někdo jiný názor, ale pokud trošíčku neochutnáš, tak to nepoznáš. Přeji úspěch
Možná bude mít někdo jiný názor, ale pokud trošíčku neochutnáš, tak to nepoznáš. Přeji úspěch
14. 10. 2009 14:13
HELP--------HELP---------HELP
Kuchařinky, prosím o radu, dnes budu dělat roládu z mletého masa a moc mi záleží na tom, aby se povedla. Neumím osolit mleté můžete mi dát jakýs takýs odhad, KOLIK SOLI NA 1KG MASA, aby to bylo akorát?? Mám strach že přesolím, takže většinou to mám málo slané.
Kuchařinky, prosím o radu, dnes budu dělat roládu z mletého masa a moc mi záleží na tom, aby se povedla. Neumím osolit mleté můžete mi dát jakýs takýs odhad, KOLIK SOLI NA 1KG MASA, aby to bylo akorát?? Mám strach že přesolím, takže většinou to mám málo slané.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Inspekce varuje před šizeným mletým masem: Obsahuje jen 13 % hovězího, může tak pokazit domácí burgery i sekanou
Plněná sekaná roláda se špenátem krok za krokem: Podle foto postupu ji zvládne každý a díky 2 trikům se nikdy nevysuší a nepopraská
5 chyb, kterých se můžeme dopustit při přípravě sekané: Na co si dát pozor
Další recepty
Tématické fráze: sekana sekaná recept recept na sekanou sekaná z mletého masa domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak péct sekanou jak upéct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty sekana jak udelat sekanou recepty na sekanou mletá sekaná domácí sekaná
Suroviny: maso mleté, sůl, pepř mletý, majoránka, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, hořčice, česnek, olej
Sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68m9
87 názorů