Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 041 kJ / 1 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,14 g |
| Tuky | 81,35 g |
| Vláknina | 8,59 g |
| Cholesterol | 130 mg |
| Sodík | 860 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 111,10 g |
Postup přípravy
K orestované zelenině vrátíme zpět líčka. Krok 3: Z pomerančů si vymačkáme šťávu, kterou nalijeme na maso (mělo by být potopené), osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a necháme vařit 2 hodiny na mírném ohni, dokud nejsou líčka křehká. (Maso by se mělo téměř rozpadat).
Po uvaření vyndáme maso z omáčky a tu rozmixujeme. Krok 4: Z cukru si uděláme karamel, který zalijeme octem a necháme zredukovat. Redukci přilijeme do omáčky. Do omáčky vrátíme i maso a vše provaříme. Dochutíme pepřem a solí.
Na talíři posypeme plátky mandlí, které jsme opražili na sucho na pánvi.
Podáváme s gratinovanou bramborou. Krok 5: Gratinované brambory: Celé brambory si omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Po uvaření je přepůlíme a každou půlku pomažeme alioli a dáme zapéct do trouby na funkci grill. Krok 6: Alioli: Děláme stejně jako tradiční majonézu, s tím rozdílem že přidáme prolisovaný česnek.
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a gratinovanou bramborou s alioli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMy7
Moje poznámka
Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a gratinovanou bramborou s alioli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMy7
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 1 hodinou
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční punč
Sarinkad před 7 minutami
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 9 minutami
Domácí langoše
zjedolbanan před 22 minutami
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 24 minutami
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 26 minutami
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 34 minutami
Kynutý knedlík
kraka před 1 hodinou
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Vaha 1972 před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Marire před 2 hodinami
Tématické fráze:
kde koupit vepřová líčka,
veprova licka,
ali oli,
vepřová líčka na pomerančích,
vepřové lička na pomerančích,
vepřová líčka recept,
vepřová líčka omáčka,
řízek z vepřových líček,
alioli majoneza,
vepřová panenka s pomerančovou omáčkou,
líčka na pomerančích,
recept vepřová líčka,
recept na vepřová líčka,
líčka s brusinkovou omáčkou,
panenka s pomerancovou omackou,
hovězí líčka cena,
veprove tvaricky,
řízky z vepřových líček,
jak uvařit vepřová líčka,
kde seženu líčka
Suroviny:
líčka vepřová,
cibule,
mrkev,
pórek,
pomeranče,
cukr,
ocet balsamiko,
olej olivový,
sůl,
pepř,
brambory,
česnek,
majonéza,
mandle plátkové
Komentáře (24)
u nás vepřová líčka také nejsou, občas se dají v masně u Zemana (masna v prostorách Penny) koupit hovězí balená líčka, hovězí veverka (199,-Kč) steaky.
Ale vážne, líčka sú podpultové aj u nás. Tvoj recept je nádherný.
Souhlasím s Pajaskou že líčka jsou velice jemné maso a těžko se nechají nahradit jiným druhem masa
spagetka
Bibinka: tak to Španělsko máme společné