Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 041 kJ / 1 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,14 g |
| Tuky | 81,35 g |
| Vláknina | 8,59 g |
| Cholesterol | 130 mg |
| Sodík | 860 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 111,10 g |
Postup přípravy
K orestované zelenině vrátíme zpět líčka. Krok 3: Z pomerančů si vymačkáme šťávu, kterou nalijeme na maso (mělo by být potopené), osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a necháme vařit 2 hodiny na mírném ohni, dokud nejsou líčka křehká. (Maso by se mělo téměř rozpadat).
Po uvaření vyndáme maso z omáčky a tu rozmixujeme. Krok 4: Z cukru si uděláme karamel, který zalijeme octem a necháme zredukovat. Redukci přilijeme do omáčky. Do omáčky vrátíme i maso a vše provaříme. Dochutíme pepřem a solí.
Na talíři posypeme plátky mandlí, které jsme opražili na sucho na pánvi.
Podáváme s gratinovanou bramborou. Krok 5: Gratinované brambory: Celé brambory si omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Po uvaření je přepůlíme a každou půlku pomažeme alioli a dáme zapéct do trouby na funkci grill. Krok 6: Alioli: Děláme stejně jako tradiční majonézu, s tím rozdílem že přidáme prolisovaný česnek.
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a gratinovanou bramborou s alioli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMy7
Moje poznámka
Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a gratinovanou bramborou s alioli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMy7
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
kde koupit vepřová líčka,
veprova licka,
ali oli,
vepřová líčka na pomerančích,
vepřové lička na pomerančích,
vepřová líčka recept,
vepřová líčka omáčka,
řízek z vepřových líček,
alioli majoneza,
vepřová panenka s pomerančovou omáčkou,
líčka na pomerančích,
recept vepřová líčka,
recept na vepřová líčka,
líčka s brusinkovou omáčkou,
panenka s pomerancovou omackou,
hovězí líčka cena,
veprove tvaricky,
řízky z vepřových líček,
jak uvařit vepřová líčka,
kde seženu líčka
Suroviny:
líčka vepřová,
cibule,
mrkev,
pórek,
pomeranče,
cukr,
ocet balsamiko,
olej olivový,
sůl,
pepř,
brambory,
česnek,
majonéza,
mandle plátkové
Komentáře (24)
u nás vepřová líčka také nejsou, občas se dají v masně u Zemana (masna v prostorách Penny) koupit hovězí balená líčka, hovězí veverka (199,-Kč) steaky.
Ale vážne, líčka sú podpultové aj u nás. Tvoj recept je nádherný.
Souhlasím s Pajaskou že líčka jsou velice jemné maso a těžko se nechají nahradit jiným druhem masa
spagetka
Bibinka: tak to Španělsko máme společné