Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segeďák

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zana26 Zana26

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 261 kJ /
2 214 kcal
Bílkoviny172,00 g
Tuky169,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 545 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle, přidáme maso na malé kostky. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Ochutíme kořením. Vaříme nejlépe v papiňáku. Krok 2: Po uvaření (ne úplném rozvaření) přidáme zelí a ještě asi 20 minut povaříme. Dáme masox a zahustíme smetanou s moukou. Poté přidáme předem uvařené kroupy a nakonec asi dva stroužky česneku. Podáváme s rohlíkem či houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 16. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segeďák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpEv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segeďák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpEv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lada:Tak to je klasický segeďák,tenhle je právě jinak dobrý díky kroupám...:-p

segedak budu varit o vikendu,ale ne s kroupama,:-p
ale s pravym domacim knedlickem

Anna Kocikova:Děkuji:-K Jsem mladá vařím od 18 a je mi teprv 26,tak skouším...Díky za foto.:-K

Nevím,jak zněl původní název,ale my jsme si na"segeďáku"včera pochutnali:-pByla jsem moc zvědavá na ty kroupy a tato zvláštní kombinace mě mile překvapila;-):-K
Zanuš za príma receptík Ti děkuji:-KPosílám bodík a foto:-)Manžel měl s rohlíkem a já s knedlíkem:-p+5:yes:

Zana26: Já osobně si myslím, že si to můžeš nazvat jak chceš, když tady prozkoumáš názvy jiných receptů, tak budeš zírat, co tu vše dle názvů je a ono je to něco jiného, než by mělo být. Hlavně, že chutná a tobě přeji krásný den:-K

Zana26: ještě jsem neviděl segeďák jen jako vodu se zelím, myslíš, že přidáním krup je to segeďák? :-((:no::-//:-(

A je výborný,není to jen voda se zelím...

anička: malé bramboráčky určite nie, sú vyprážané na oleji a v guláši je smotana, to by ti narobilo riadnu šarapatu v črevách ;-) k segedínskemu jedine knedľa alebo čerstvý dobrý biely chlebík :yes: inak, ani mne tu nepasujú krúpy a masox, aj ked ten občas použijem. ale ked sa urobí dobrý základ na mäso - soľ, korenie, cesnak, kvalitná pekne červená paprika - netreba žiadny masox ;-)

tejaja:Jestli jsi maďar či co,tak to musíš vědět no...:-)A maďarský proto,že je od mé babičky která se jmenuje Maďarová,tak to mě nedošlo,že se budete tak vehementně zastávat maďarů.Prostě jsem to myslela jinak...:-(

:yes::yes::yes:

Csaba:Prečo hovoríš za Maďarov je to len tvoj osobný názor.

Guláš zaujímavý,možno aj chutný, ale prečo madˇarský??!!!! :no::no::no::-//:-// S Madˇarmi má asi tolˇko,ako ja s Čínˇanmi :-D:-D Prosím pre úctu k madˇarkému kuchárskemu umeniu-premenujte ho. :no::no::no:

anička: no, možná?;-)

Jana Remkova: Já bych si k tomu možná dokázala představit malé bramboráčky:-8:-K

Tématické fráze:
segedínský guláš maďarský recept, segedak z trouby, segedak v papiňáku, nejlepsi segeďåk, segedak od babičky, segedák z krkovičky, segeďak z gulase, kureci segedak, segedák guláš, segedák z papináku, výborný segeďák, segedak s bucku, recepty na gulaše segedak, dobrý segedák, segeďák z pečeného masa, segeďák v troubě, gulas s kroupami, segedak se smetanou, madarský segedák, segedínský guláš s kroupami

Suroviny:
plec vepřová, bůček, sádlo, zelí, cibule, paprika sušená sladká, pepř, sůl, kmín celý, masox, smetana, kroupy, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu