Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska
Objevte tajemství bulharské kuchyně s pikantní čalamádou podle tradičního receptu. Tato chuťově bohatá směs zeleniny, dochucená směsí koření a jemnou pikantností, je ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo samostatná svačinka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 525 kJ / 4 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 259,20 g |
Vláknina | 117,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 870 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 415,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme, mrkev nastrouháme a ostatní drobně pokrájíme.
Krok 2: Zeleninovou směs zasypeme konzervačním přípravkem DEKO (nebo jiným nakladačem), vše dobře promícháme a uložíme přes noc do chladu.
Krok 3: Na druhý den nandáme do vyvařených sklínek, dobře upěchujeme, zavíčkujeme a dáme sterilizovat 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 24. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6zn
Moje poznámka
Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6zn
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 10 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 11 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 15 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 15 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 17 hodinami
Tématické fráze:
calamada,
čalamáda recept,
čalamáda recepty,
zelná čalamáda,
čalamády,
recept na čalamádu,
čalamáda se zelím bez vaření,
čalamáda ze zelí,
domaci calamada se zelim,
čalamáda se zelím,
čalamada z paprik,
recepty na čalamádu,
domácí čalamáda,
čalamády recepty,
čalamáda bez sterilizace,
recepty čalamada,
sterilizace zelí,
recept čalamada,
výborná čalamáda,
recepty calamady
Suroviny:
zelí,
paprika čerstvá červená,
cibule,
mrkev,
cukr,
ocet,
olej,
deko
Komentáře (7)
Pikantní?