Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Suroviny

Porce: dortová forma (23cm)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 873 kJ /
4 272 kcal
Bílkoviny82,52 g
Tuky291,97 g
Vláknina4,13 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 879 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy298,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Na dno formy (vyložené peč. papírem) udusat směs dnem skleničky. Zapéct na 180°C 10 minut. Krok 2: Vařečkou nebo kvedlačkou smíchat (ne šlehat! aby se nevytvořily bubliny) sýr s cukrem, pak postupně přidávat vejce, pomerančovou šťávu, kůru, zakysanku a mouku. Náplň nalít na korpus a péct v troubě těsně nad plechem s horkou vodou (=zjednodušená varianta vodní lázně) 15 min na 180°C, pak ještě hodinu na 120°C. Krok 3: Před koncem pečení namočit plátky želatiny do ledové vody (na 10 min), pak zahřát víno (nevařit!), sundat z ohně, vmíchat vymačkanou želatinu (okamžitě se rozpustí) a horké, velmi tekuté želé nalít na horký, právě vytažený cheesecake. Krok 4: Nechat zchladnout při pokojové teplotě, pak ideálně přes noc (a den) do lednice. Krájet horkým suchým nožem.

Zveřejněno 1. 11. 2012

Poznámka autorky Kanyla

http://www.luciedvorakova.blogspot.cz/ (má oblíbená...)

FOTKY jsou tentokrát příšerné, ale co už teď... Pekla jsem na akci a ve chvíli podávání už bylo nějaké to víno i ve mně a nejen v želé... Takže pokud budete mít kdokoli lepší fotky, sem s nimi!! Dobrota je to luxusní a želé navrch efektní ;-)

... o týden později 2. pečení: vína jsem dala tentokrát 2,5 dcl (tedy víc) a bylo doma jen Chianti, takže to není průhledné, ale silnější vrstva je lepší! 3 plátky želatiny stačily.

A HLAVNĚ! Zkusila jsem sýr z Lidlu, za asi poloviční cenu co Phladelphia a je to skvělý, dokonce se to líp krájí!!! Přesný název dodám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWnm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWnm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Anna Kocikova: Uležení alespoň přes noc opravdu doporučuji, lépe se to krájí a vůbec ;-)

Pajaska: Lze i bez oleje, přidala bych pak možná trochu kůry a šťávy. Jinak krém je základní cheesecake-origo = nemůže zklamat :-D Vyzkoušej určitě, budu ráda!

Tak na Lotuskách ujíždím.Ten krém vypadá výtečně,jen nemám olej pomerančový.A to želé je hodně zajímavé,:yes:Celkem bych řekla,že zajímavá kombinace.Chuť svařáku s pomerančovou je vhodná a trochu karamelovo kořeněná k tomu sedí.Ukládám do oblíbených a příležitostně vyzkouším.:-K

Kamuš,připravit,jak připravit(i když v mém případě:-8:-D)ale to"ideální" zaležení,noc a den,nevím,nevím:-Sna to musí být secsakramentská disciplíma:-D:-D
Máš to hezké:-Ka to svařáčkové želé se mi líbí velice:-p+5:yes:

Tématické fráze:
želé z ledového vína, spekulatius ze zakusek, luxusní želé, cheesecake z pomerance, cheesecake s pomeranč, cheesecake top recepty, cheesecake vino, želé ze svařeného vína, recepty na svařené víno s pomerancem, cheesecake oetker, cheeskake s pomerančem, smíchat smetanu a želé, cheesecake s zelatinou, dýnová polévka z pomerančem, chessecake dr., chessecake olej, cheesecake s zele, cheesecake olej, jak zahřát směs na želé, dr oetker cheesecake recept

Suroviny:
sušenky karamelové, máslo, sýr philadelphia, cukr krupice, vejce, šťáva pomerančová, pomeranče, olej pomerančový, smetana zakysaná, mouka hladká, víno, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu