Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 770 kJ / 3 052 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,35 g | 
| Tuky | 55,54 g | 
| Vláknina | 44,05 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,45 g | 
| Sůl | 0,96 g | 
| Sacharidy | 564,70 g | 
Postup přípravy
Při pečení můžeme do trouby vložit plecháček s vodou, koláč se pak tolik nevysuší.
Zveřejněno 3. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jablkovník bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YqP
Moje poznámka
					
				
Jablkovník bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YqP
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 29 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 30 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 34 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pečení bez lepku, 
						
						
							pečeme bez lepku recepty, 
						
						
							pečení bez lepku recepty, 
						
						
							pečení bez lepku a vajec, 
						
						
							pečeme bez lepku, 
						
						
							recepty pečeme bez lepku, 
						
						
							pečeme bez lepku a vajec, 
						
						
							jablkovnik, 
						
						
							pečení bez mléka, 
						
						
							pečení bez vajec a lepku, 
						
						
							pečení bez lepku vajec a mléka, 
						
						
							pečení bez lepku a mleka, 
						
						
							peceni bez mleka a vajec, 
						
						
							recepty na pečení bez lepku, 
						
						
							pečení bez vajec, 
						
						
							moučník bez lepku a vajec recepty, 
						
						
							jablkovník recepty, 
						
						
							pečeí bez lepku, 
						
						
							peceni bez vajec a mleka, 
						
						
							bez lepku
						
					
						Suroviny:
						
							mouka bezlepková, 
						
						
							cukr, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							xanthan, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							jablko, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
Komentáře (6)
Dobrý den,
"gumový" koláč znám velmi dobře, hlavně ze začátku jsem se srážením těsta také velmi bojovala, vlastně se mi srazil téměř každý. Postupně jsem vypozorovala několik věcí, které při pečení pomáhají:
- používám samokypřící Doves Farm mouku a i tak přidávám prášek do pečiva (celý na 400 g mouky), obzvlášť je-li v těstě nějaké ovoce, které ho má zvlhčit
- těsto nepřipravuji moc vlhké, tj na Vašich 300 g mouky bych dala pouze jedno jablko, těžké a vlhké těsto má větší tendenci se srazit
- peču v elektrické troubě na pečicím papíře
- do trouby přidávám na dno plecháček s vodou, která zabraňuje vyschnutí těsta
- peču při nízké teplotě a dlouho (obvykle při 160 °C asi 30-40 minut)
- po upečení plech vyndám z trouby, nechám velmi krátce "vydýchat" (cca 2-3 minuty) a pak ho pomocí okrajů pečicího papíru vyndám z plechu a přendám na mřížku, kde má možnost dýchat i odspodu a nezapaří se. Na vyndáváni je lepší, aby byli dva, každý chytne na dvou krajích a koláč se jakoby přenese.
Snad Vám to takto pomůže, vím, jak ty neúspěchy člověka sráží na kolena, také jsem si tím prošla. A nemyslete si, ani teď, po třech letech na dietě, není každý den posvícení a občas se mi něco nezdaří.
na fotce to vypadá dobře, ale u nás se nezadařilo, což už se mi taky jindy stalo při mých pokusech např. s mícháním několika obilných mouk dohromady. Dělala jsem z 300g DF, dala celý prášek, pekla jsem snad hodinu a výsledek - tuhá zdrclá placka - jakoby jen zdrclé těsto. Kde jsem udělala chybu?