Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 392 kJ / 1 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 242,32 g |
| Tuky | 28,46 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 988 mg |
| Sodík | 680 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu.
Krok 2: Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli, feferonky a Lopenickou slaninu.
Krok 3: Do pánve si dáme trošku vepřového sádla (asi tak lžičku) a dáme opékat slaninu, klobásku a ke konci opékání i cibuli a zcela na závěr i feferonky. Jakmile je vše k naší spokojenosti do zlatova opečené zalijeme směs syrovým vejcem a zamícháme, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně necháme vychladnout.
Krok 4: Plátky masa před plněním osolíme a okmínujeme jak uvnitř vytvořené kapsy tak i na povrchu.
Krok 5: Vychladlou směsí plníme připravené kapsy. Po naplnění spíchneme malou jehlicí a na asi lžíci rozpuštěného sádla zprudka opečeme ze všech stran. Kapsy po opečení vložíme do hrnce.
Krok 6: Ve výpeku opečeme do hněda cibuli, lehce podlijeme poté vodou a nalijeme do hrnce na opečené kapsy. Dusíme do měkka dle stáří a kvality masa. Poté co jsou kapsy měkké, vyndáme je z hrnce – odstraníme jehlice a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu zahustíme troškou hl. mouky, kterou si rozmícháme ve studené vodě a přidáme do šťávy. Poctivě promícháme a za pravidelného míchání necháme provařit cca 15 minut.
Krok 7: Pro zjemnění můžeme ještě rozmixovat ponorným mixérem a přidat na konec již bez vaření oříšek másla. Podáváme s vařenou rýží a posypané kostičkami opečené domácí klobásky.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravská kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BENo
Moje poznámka
Moravská kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BENo
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 6 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 10 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 43 minutami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 1 hodinou
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 1 hodinou
Grilování zeleniny
babkalenka před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 2 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 2 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 2 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 2 hodinami
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 4 hodinami
Tématické fráze:
moravská kapsa,
moravská vepřová kapsa,
plněná hovězí kapsa,
hovězí plněná kapsa,
moravska vepřova směs,
moravská kapsa recept,
klobasky moravske krásno,
hovězí kapsa plněná,
domácí moravské klobásy recept,
moravská kuřecí kapsa,
hovezi kapsa,
moravské recepty,
moravske domácí klobásky recept,
plnena hovezi s kapsami,
moravská masová směs,
moravska veprova kuřecí kapsa,
syrová kapsa s vejci,
plněná moravská kapsa,
cigi more kapsa,
hovězí maso lapsar
Suroviny:
maso hovězí,
klobása moravská,
slanina lopenická,
vejce,
cibule,
feferonka,
sádlo vepřové,
kmín mletý,
sůl,
pepř
Komentáře (12)
Otto, opět super