Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 392 kJ / 1 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 242,32 g |
| Tuky | 28,46 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 988 mg |
| Sodík | 680 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu.
Krok 2: Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli, feferonky a Lopenickou slaninu.
Krok 3: Do pánve si dáme trošku vepřového sádla (asi tak lžičku) a dáme opékat slaninu, klobásku a ke konci opékání i cibuli a zcela na závěr i feferonky. Jakmile je vše k naší spokojenosti do zlatova opečené zalijeme směs syrovým vejcem a zamícháme, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně necháme vychladnout.
Krok 4: Plátky masa před plněním osolíme a okmínujeme jak uvnitř vytvořené kapsy tak i na povrchu.
Krok 5: Vychladlou směsí plníme připravené kapsy. Po naplnění spíchneme malou jehlicí a na asi lžíci rozpuštěného sádla zprudka opečeme ze všech stran. Kapsy po opečení vložíme do hrnce.
Krok 6: Ve výpeku opečeme do hněda cibuli, lehce podlijeme poté vodou a nalijeme do hrnce na opečené kapsy. Dusíme do měkka dle stáří a kvality masa. Poté co jsou kapsy měkké, vyndáme je z hrnce – odstraníme jehlice a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu zahustíme troškou hl. mouky, kterou si rozmícháme ve studené vodě a přidáme do šťávy. Poctivě promícháme a za pravidelného míchání necháme provařit cca 15 minut.
Krok 7: Pro zjemnění můžeme ještě rozmixovat ponorným mixérem a přidat na konec již bez vaření oříšek másla. Podáváme s vařenou rýží a posypané kostičkami opečené domácí klobásky.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravská kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BENo
Moje poznámka
Moravská kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BENo
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 3 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 6 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 7 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 14 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 46 minutami
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Vídeňské brambory
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
moravská kapsa,
moravská vepřová kapsa,
plněná hovězí kapsa,
hovězí plněná kapsa,
moravska vepřova směs,
moravská kapsa recept,
klobasky moravske krásno,
hovězí kapsa plněná,
domácí moravské klobásy recept,
moravská kuřecí kapsa,
hovezi kapsa,
moravské recepty,
moravske domácí klobásky recept,
plnena hovezi s kapsami,
moravská masová směs,
moravska veprova kuřecí kapsa,
syrová kapsa s vejci,
plněná moravská kapsa,
cigi more kapsa,
hovězí maso lapsar
Suroviny:
maso hovězí,
klobása moravská,
slanina lopenická,
vejce,
cibule,
feferonka,
sádlo vepřové,
kmín mletý,
sůl,
pepř
Komentáře (12)
Otto, opět super