Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 706 kJ / 1 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,76 g |
| Tuky | 24,30 g |
| Vláknina | 23,58 g |
| Cholesterol | 435 mg |
| Sodík | 541 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 54,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.
Krok 2: Přes noc necháme chutě spojit v lednici.
Krok 3: Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova.
Krok 4: Maso (nejdříve hovězí), poté vepřové a pokrájené klobásy zprudka opečeme.
Krok 5: Přidáme na proužky pokrájené papriky, rajčata (možno i kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut.
Krok 6: Přidáme Masox, pokud máme vývar, je do toho výborný, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké.
Krok 7: Zahustíme nastrouhaným chlebem, či tmavou jíškou.
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
Moje poznámka
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
cikánsky hovězí guláš,
pikantní vepřový guláš,
cigansky gulas,
cikánský kotlíkový guláš,
guláš ze dvou mas,
pikantni gulaš,
cikánský vepřový guláš,
druhy gulase,
druhy gulášů,
pikantní vepřový guláš recept,
guláš ze dvou druhu masa,
pikantní hovězí guláš,
guláš dvou mas,
hovězí pikantní guláš,
guláš ze dvou druhů mas,
vepřový guláš cikánský,
výborný pikantní hovězí guláš,
guláš ze tří druhů masa,
pikantní guláš recept,
cikanske hovezi kousky
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové,
klobása papriková,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
masox hovězí,
rajče,
slanina,
sůl,
pepř
Komentáře (13)
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.