Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb bez hnětení

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 3. 2013 09:54

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 997 kJ / 1 672 kcal
Bílkoviny50,38 g
Tuky8,84 g
Vláknina28,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy333,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Osobne nevlastnim vhodny hrnec s poklici, proto pouzivam nekolikrat prelozeny alobal jako poklicku, kterym hrnec pevne uzavru. Dulezite je opravdu pevne uzavrit, aby neunikala para a chleb hezky vybehl (naskocil).

inspirace ze stranek pana Cuketky (lehce upraveno)

navod na zalozeni zitneho kvasku: http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

navod na vedeni kvasku:

http://domacipekarny.dama.cz/zajimavosti_historie_...

stranky o kvaskovani:

http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=24893

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kruela

27. 3. 2013 08:51

Nemáte někdo zkušenost s kváskem v prášku??

BILKOVAI BILKOVAI

26. 3. 2013 18:38

Chleba je nádherný :-O Taky jsem si založila kvásek a peču chleba 3x týdně.:-D Kupovaný u nás nikdo nenajde.:no: Z kvásku je famózní.:-p:-* Od pana Cuketky jsem se inspirovala taky :-));-):yes:

aisha

26. 3. 2013 14:54

Bibinka: Take mam rada pukliny..chlebik nepopraskal, protoze jsem pouzila zitnou celozrnnou mouku. Po te ma chleb mensi sklon k prasklinam i mene vybehne. Dekuji za hodnoceni..:-K:-K

medmic

26. 3. 2013 14:38

já zastavil své kynutí, teď celou dobu čekám, že na studeném vzduchu splasknu, a ono furt nic ;-)

Bibinka Bibinka

26. 3. 2013 13:41

aisha:Martinko, moc pěkný chlebík, jen se na nás směje;-)dělám podobný, ale nikdy ho nemám hladký, vždycy mám pukliny, které mi nevadí-mám je ráda, když chroupou:-D Dávám ti 6.bod:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 3. 2013 13:29

hanka::-))Nevím,kdo to má lepší,jestli medmic,nebo my ostatní:-D:-Dhezká poznámka;-)
Aishi,chleba je nádherný:-p:-Ka postup perfektní:yes::yes:

aisha

26. 3. 2013 12:08

hanka: :-D:-D:-D:-D

hanka

26. 3. 2013 11:51

medmic: Ty kyneš jen 3 hodiny:-O:-? Já už několik let a pořád kynu:-8:-D:-D

aisha

26. 3. 2013 11:30

medmic: Ja jsem 4 denni kvasek pridala do testa na arabsky pita chleb, ktery tolik kynout nemusi, ale pridala jsem radeji i trochu drozdi. A celokvaskovy chleb je opravdu vyborny. Kazdopadne diky za radu, v budoucnu se muze hodit..;-);-)

medmic

26. 3. 2013 11:24

Já peču s větším množstvím kvásku, ale kynu jen cca 3 hodiny (rodina by mně sežrala bez čerstvého chleba :)). Kvásek je pro mně vlastně náhrada žitné mouky. Ale předpokládám, že při menším množství by to dohnal ten čas kynutí.

aisha

26. 3. 2013 11:19

medmic: Tak to jsem nezkousela..4 denni kvasek jsem doplnovala jeste trochou drozdi, neb jsem vsude na netu cetla, ze kvasek jeste neutahne kynuti sam. Mohu se zeptat, jake mnozstvi kvasku bylo v tomto pripade pouzito?

medmic

26. 3. 2013 11:15

Plusko za recept, jen si dovolím lehce nesouhlasit s tím kváskem. Já peču bez droždí na cca 4 denním bez nejmenších problémů. Chlebíky jsou krásně nakynuté a není pak rozdíl (zakládám od nuly, čili žito voda).

aisha

26. 3. 2013 11:10

hanka: Ja jsem to napsala velice zjednodusene, ale mohla bych vlozit odkaz na zalozeni kvasku a jeho nasledneho vedeni. Pridam odkazy..;-)

hanka

26. 3. 2013 11:01

aisha: Děkuji za odpověď a nechceš to vložit rovnou do postupu:-?:yes:

aisha

26. 3. 2013 10:50

hanka: Tim myslim aktivni kvasek, ze ktereho se pravidelne ubira a dokrmuje se moukou a vodou. Ja ubiram 10 g kvasku, ktere rozmicham ve 40 g vody a 40 g zitne celozrnne mouky. Po zalozeni kvasku (coz trva 3 dny) je kvasek pripraven k peceni po minimalne 14 dnech pravidelneho krmeni. Teprve potom je dostatecne silny, aby utahl kynuti celeho testa sam.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléb šumava bez hnětení recept na kváskový chléb chléb šumava bez bez hnětení nehnětená šumava recep na chleb bez hnetení chleba bez kvásku recept na kvaskovy chleba kvaskovy chleb recept chleba bez hnětení s kváskem recept na chleba bez kvásku kváskový chléb podle pana cuketky kvaskovy chleb chleba bez hneteni sumava bez hneteni kvaskový chleb od cuketky chleb bez hneteni žitný kváskový chléb bez bez hnětení chléb bez kvásku kváskový chleba recept kváskový chléb šumava

Suroviny: kvas žitný, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, voda, sůl, kmín drcený, kardamom mletý

TopRecepty.cz

Kváskový chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkYl