Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbovec z Chuchelny

Houbovec z Chuchelny je nadýchaný slaný nákyp, který připravíte z čerstvých, mražených či sušených hub, smetany a vajec. Voní naťovou petrželkou, muškátovým květem a libečkem. Chutná skvěle teplý i studený.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 967 kJ /
1 904 kcal
Bílkoviny89,48 g
Tuky101,86 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 801 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy140,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájíme houby na kousky. Osolíme, přidáme nasekanou petrželku a ostatní koření dle chuti. Na troše tuku podusíme asi 15 minut. Krok 2: Polovinu smetany přivedeme k varu a do ní vlijeme druhou část smetany, ve které jsme předem rozmíchali mouku. Krok 3: Za mírného varu stále mícháme. Vznikne polotuhé těsto, které odstavíme a vymíchame do zchladnutí. Nesmí se chytat nádoby. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme k těstu společně s tukem. Zapracujeme. Krok 5: Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků a podušené houby. Opatrně promícháme a zapracujeme do těsta. Krok 6: Urovnáme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dorůžova asi 20 minut.

TIP: Jak sušit houby

Zveřejněno 22. 12. 2008

Poznámka autorky spagetka

Tomuhle se u nás říkalo letní hubník nebo houbovec (v zimě) - aby bylo jasné, o jakou variantu jde.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovec z Chuchelny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYjY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovec z Chuchelny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYjY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marti, sušených hub do stejného pekáče dávám asi 60 - 100 g - nevážím to, dělám odhadem - cca 4 hrsti?, máme rádi, když jsou cítit houby, takže větším množstvím nic nezkazíš, ale ¨mám tu hubník i na ty sušený, podle mě je lepší na ty sušený houby, mrkni http://www.toprecepty.cz/recept/3319-hubnik-z-jize...;-);-)

Sice je zima, ale tohle mě láká vyzkoušet i teď. Jenom nevím kolik sušených hub mám dát místo těch 500g čerstvých:-?

jo zkus, uvidíš, že půjde :yes:

libecek je uzasna bylinka....pokial ho nemam tak fazulkovu polievku ani nezacnem varit...fakt neviem kde ho mam zohnat....asi si ho vysejem do crepnika a skusim ho pestovat tak ako ty

Jani, já si libeček pěstuju prakticky po celý rok v květináči, nějak si zvyknul nebo co. Ale vždycky mám ještě hromadu sušeného a mraženého, protože ho spotřebuju kvanta. Jo a mrkni se po něm mezi bylinkama v KAufu nebo i v Albertu. U nás ho měli - zelený, ale za moc nestál. Jooo a určitě je sušený v Kauflandu od docela dobré firmy, tak by to neměl být podfuk ;-)

Kde mám u čerta brát pořád ten libeček?:-(( Jsem ho měla tolik v mražáku a co dělám tvoje recepty, jsem asi králík, nebo co, libeček je v tahu!:-( Teď mi asi nenaroste a v obchodě tak seženu leda zelenou petrželku:-/

Tématické fráze:
houbovec, houbovec z čerstvých hub, houbovec ze sušených hub, bramborový houbovec, houbovec recept, hubník, houbovec, houby do mražáku, bramborový hubník, recept na houbovec, sladký houbovec, vánoční houbovec, houbovec z cerstvich hub, hubník houbovec, zamrazení bedel, zamrazení bedel, sušené houby z kauflandu, houbovec z mražených hub, jak se dělá hubovec, bedla uchování, hubník z čerstvých hub

Suroviny:
houby lesní, smetana ke šlehání, mouka polohrubá, vejce, tuk, sůl, petrželka, libeček, květ muškátový, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu