Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tatiana

20. 12. 2011 15:07

Pernicky...nemam slov,vynikajici:-K...dcera mi na ne litala kazdou chvili:-)Jen mi asi tak po trech dnech ztvrdly;-(

Terry

18. 12. 2011 11:02

rebeka: Děkuji moc za radu, těsto už mám od včerejška v lednici, a za chvíli budu péct, tak snad se to povede :))

hanka

14. 12. 2011 16:45

Perníčky jsou výborné. Moc dobře se pracuje s těstem. Mám dvě malé holky (3roky a necelých 4,5) a samozřejmě musely válet a vykrajovat. JIné roky to šlo špatně těsto bylo ulepené a musela jsem ho dávat často do lednice na ztuhnutí. Ted to šl samo. Jen jsem si musela upravit sožení nesmím máslo, tak jsem použila Floru a taky super. :yes::yes::yes:

rebeka rebeka

13. 12. 2011 20:17

Terry: ne, perníkové koření je směs koření na pečení do perníku, sypká, ale je to něco jiného než kypřicí prášek do perníku a je běžně k dostání v obchodech, např. od fy Kotányi;-)

Terry

13. 12. 2011 18:10

Prosím vás to perníkové koření-to je jako prášek do perníku ?? Já budu péct perníčky poprvé a je mi 13 takže moc nevím, cukroví jsem už pekla ale perníčky budu péct poprvé sama....tak děkuju !! :-):-p

13. 12. 2011 15:45

:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K::-K-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Zlatka.dr

11. 12. 2011 16:04

Těsto na perníčky bylo dobré,pěkně se válelo,perníčky jsem měla po upečení měkké,jako i jiné recepty co jsem vyzkoušela.Nevím kde je chyba.Po vychladnutí ztvrdly,i když méně než ostatní;-).Chuťově jsou vynikající,proto dávám bod.:-K a přidávám fotky.

gurtlerova

11. 12. 2011 13:33

Výborné perníčky, rozplývají se na jazyku :-p, nešlo to neujídat!!! :-):-) bodík:yes:

pralinkaaa

9. 12. 2011 16:02

rebeka: já jsem spokojená, vpodstatě jsem náhodou vymyslela recept na hodně dobré sušenky :-D :-D

peta

9. 12. 2011 11:34

perníčky jsem pekla o víkendu a jsou vynikající, měkoučké. Dělala jsem je 2* z dvojité dávky a jednu dvojitou dávku jsem udělala z chlebové mouky pšeničnožitné a také moc výborné-kdybych je neschovala, je už po nich:-))

petra

9. 12. 2011 10:15

gábina:zajímavé je že divné připadají jen vám

gábina:

rebeka rebeka

8. 12. 2011 21:22

pralinkaaa::-D:-D:-D:yes::yes: jo, to se stane..aspoň je sranda:-D;-):yes::-)

pralinkaaa

8. 12. 2011 20:56

Děkuji za recept, ale bohužel jsem levá jak šavla, dala jsem omylem dvakrát více cukru a z perníčků vznikly sušenky. Ale teda jsou výborné, to zase jooo :-D:-D

Peťa

7. 12. 2011 13:11

Perníčky jsem dnes upekla a jsou výborné, i krásně měkké. Super recept. Teď je musím dobře schovat, než se mi na ně vrhne rodina :-) Moc chválím :yes: :yes: :-))

Martina

5. 12. 2011 09:39

Tak perníčky jsem upekla........bohužel nejenže podezřele nakynuly tudíž místo hvězdiček, domečků apod. mám nevzhledné hroudičky, ale bohužel jsou přímo betonové :-(
:-?

1 16 17 18 19 20 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw