Mišošky (bulky s bigou)
Suroviny
Porce: 8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 7 611 kJ / 1 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,85 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 15,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
- pára při pečení udržuje rozpínající se povrch pečiva vlhkým a bulky se více rozpínají a nepraskají
- biga vytáhne z mouky všechny její chutě a tyto bulky rozhodně nechutnají jako jiné, zcela bílé pečivo
- biga udrží mišošky vláčnými i druhý den (jsou vlastně stejné, jako v den pečení, pouze zmizí křupavost kůrky)
- dvojím překládáním se v těstě zlepší lepková struktura a střída je pak pevnější, žvýkavější
- tato mírná žvýkavost střídy je zároveň způsobena i obsahem chlebové mouky v těstě
- vyšší hydratace těsta (větší obsah vody v těstě) způsobí nádherné dutiny ve střídě (těsto by mohlo být "sestřenicí" těsta na ciabattu nebo pugliese)
- pekla jsem je ve dvojí velikosti a tak vím, že lepší jsou mišošky větší
- upekla jsem je jednou i méně (ne do červena) a druhý den to nebylo úplně ono - takže vypéct kůrku!
A pokud někoho zajímá název bulek...........byly pečeny na přání mého manžela Miloše, kterého kdysi naše malá, sotva mluvící neteř překřtila na Mišoše.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2020 09:34
10. 1. 2020 19:30
1. 3. 2017 18:20
27. 1. 2014 12:16
26. 1. 2014 19:09
17. 9. 2013 21:53
16. 9. 2013 07:39
5. 9. 2013 09:23
5. 9. 2013 09:06
25. 7. 2013 08:52
Jsem šťastná, že ti tohle časově náročnější pečivo tak chutilo a budu moc ráda za fotky, až přídáš děkuju!
24. 7. 2013 20:04
Dnes som v tejto veľkej horúčave piekla tvoje mišošky a poviem teda, to je PARÁDA!!! Pečivko je fantastické.
Trošička som si dovolila urobiť malú zmenu - dala som len 1/2 z tých 150 g hladkej a 1/2 pšenično-ražnú (žitnú) zmes.
Podarilo sa mi upiecť zopár takýchto pekárskych dobrôt, ale toto pečivko nemá konkurenciu.
Ak dovolíš, dám sem pár fotiek, len ich idem ešte hodiť do PC a zmenšiť... veď vieš... a potom ich sem pridám.
Cathleenka, zlato moje srdečná vďaka
Odporúčam všetkým tento fantastický receptíknasavareska.blogspot.sk
23. 5. 2013 16:14
23. 5. 2013 09:24
23. 5. 2013 09:24
23. 5. 2013 00:44
Neviete, prečo mi mohol zdochnúť žitný kvások v chladničke? Nakrmený som ho tam dala, 2 dni som si ho nevšimla, asi sa naštval. Bola na tom akoby pleseň
Majte sa pekne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 1 minutou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 2 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: kváskové bulky chleba s bigou bigou bulka v puse chléb s bigou bulkapodvickem rustikální bagetka s pohankou recepty bulka pod víčkem jak se dělá kváskové pečivo chlebík s bigou pečivo s bigou biga skládání kvaskove housky kváskové houstičky housky z kváskového těsta recept na kváskové bulky těsto bigu recept na peceni bulky těsto na bulky pečení chleba s bigou
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí, voda, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí
Mišošky (bulky s bigou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXmv
32 názorů