Domácí paštika z kachních jater
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou konzistenci a hlavně skvělou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,20 g |
Tuky | 16,77 g |
Vláknina | 8,83 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 33,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci necháme rozpustit větší množství tuku, přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme (pozor, nesmí zhnědnout) a rozmačkaný česnek.
Krok 2: Vložíme očištěná a pokrájená játra, která též lehce orestujeme s pár špetkami hotového paštikového koření (pokud máme čerstvé bylinky, necháme si je až na mixování) a zalijeme portským vínem, které necháme téměř vypařit.
Krok 3: Hotovou směs přendáme do mísy, přidáme čerstvé nasekané bylinky, muškátové koření a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Pak přidáme sekané mandle a další, např. brusinky a promícháme.
Krok 5: Hotovou fáš přendáme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme zbylým tukem, necháme vychladnout a poté ztuhnout minimálně přes noc v lednici.
Zveřejněno 8. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Moje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 22 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 23 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 25 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
paštika z kachních jater,
kachní paštika,
kachní paštika z jater,
paštika z kachních jater recept,
domácí paštika z husích jater,
domácí paštika pohlreich,
kachni paštika pohlreich,
kachní pastika recept,
paštika z husích jater pohlreich,
paštika z kachních jater pohlreich,
kachni jatra paštika,
domácí husí paštika,
paštika z husích jater recept,
paštika z husích jater,
jak se dělá kachní paštika,
recept na kachni pastiku,
paštika s kachních jater,
domácí paštika z jater,
husí paštika pohlreich,
kachní jatrová paštika
Suroviny:
játra kachní,
cibule,
česnek,
víno portské,
máslo,
mandle sekané,
kapary,
brusinky,
petrželka zelená,
koření paštikové
Komentáře (5)
No, my jsme v těchto formách dostali nějaké paštiky od tchýně na Silvestra a tak jsem si je ponechala pro takovéto příležitosti
Mám teda jen tu podlouhlou, ty máš i v podobě listu, ta je taky hezká