Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 396 kJ / 1 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,28 g |
| Tuky | 63,47 g |
| Vláknina | 11,73 g |
| Cholesterol | 227 mg |
| Sodík | 996 mg |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 31,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule.
Krok 2: Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všech stran, až maso pustí šťávu. Podlijeme troškou vývaru, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 10 minut.
Krok 3: Pak hrnec otevřeme a vyjmeme všechnu zeleninu, kterou dáme prozatím bokem a přidáme lžičku octa.
Krok 4: Hrnec uzavřeme a dusíme ještě cca 15-20 minut.
Krok 5: Měkké maso pak vyjmeme, šťávu podle potřeby ještě podlijeme vývarem-jen tak, aby bylo do poloviny zalité.
Krok 6: Přidáme lžíci tmavé jíšky, citronovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu a přilijeme karamel, který si na suché pánvi uděláme z cukru. Vše provaříme.
Krok 7: Mezitím zeleninu nakrájíme na kolečka a šťávu propasírujeme na nakrájenou zeleninu.
Krok 8: Podle potřeby dosolíme, dochutíme. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 4. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kostelecké jelení maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wV2
Moje poznámka
Kostelecké jelení maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wV2
Nejnovější recepty
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 1 hodinou
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 18 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí na červeném víně
wimra před 2 minutami
Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
Verunkavh před 39 minutami
Jablkovo-ořechová bábovka
Noumik před 1 hodinou
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 2 hodinami
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 3 hodinami
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 12 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 14 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 14 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jeleního masa,
příprava jeleního masa,
pokrmy z jelena,
recept z jeleního masa,
recepty z jelena,
jelení maso na zelenině,
jelení výpečky,
jelení přední,
jelení krk recept,
jelen recepty,
pokrmy z jeleního masa,
jelení krk recepty,
jelenní maso recepty,
recepty s jeleního masa,
pokrm z jelena,
jelení recepty,
výpečky z jeleního masa,
jeleni,
jjelenní maso recepty,
jelení krk priprava
Suroviny:
maso jelení,
slanina uzená,
máslo,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
koření hřebíček,
tymián,
ocet,
cukr krystal,
šťáva citronová,
víno červené suché,
marmeláda rybízová,
jíška tmavá hotová,
sůl,
masox
Komentáře (10)
Jani mě by určitě chutnalo,mňam