Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 396 kJ / 1 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,28 g |
| Tuky | 63,47 g |
| Vláknina | 11,73 g |
| Cholesterol | 227 mg |
| Sodík | 996 mg |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 31,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule.
Krok 2: Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všech stran, až maso pustí šťávu. Podlijeme troškou vývaru, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 10 minut.
Krok 3: Pak hrnec otevřeme a vyjmeme všechnu zeleninu, kterou dáme prozatím bokem a přidáme lžičku octa.
Krok 4: Hrnec uzavřeme a dusíme ještě cca 15-20 minut.
Krok 5: Měkké maso pak vyjmeme, šťávu podle potřeby ještě podlijeme vývarem-jen tak, aby bylo do poloviny zalité.
Krok 6: Přidáme lžíci tmavé jíšky, citronovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu a přilijeme karamel, který si na suché pánvi uděláme z cukru. Vše provaříme.
Krok 7: Mezitím zeleninu nakrájíme na kolečka a šťávu propasírujeme na nakrájenou zeleninu.
Krok 8: Podle potřeby dosolíme, dochutíme. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 4. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kostelecké jelení maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wV2
Moje poznámka
Kostelecké jelení maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wV2
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Vývar z mletého masa
Přidáno před 2 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 5 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 7 minutami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 16 minutami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 52 minutami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 54 minutami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 55 minutami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Domácí langoše
Jan Nemec před 2 hodinami
Plněné ořechy
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jeleního masa,
příprava jeleního masa,
pokrmy z jelena,
recept z jeleního masa,
recepty z jelena,
jelení maso na zelenině,
jelení výpečky,
jelení přední,
jelení krk recept,
jelen recepty,
pokrmy z jeleního masa,
jelení krk recepty,
jelenní maso recepty,
recepty s jeleního masa,
pokrm z jelena,
jelení recepty,
výpečky z jeleního masa,
jeleni,
jjelenní maso recepty,
jelení krk priprava
Suroviny:
maso jelení,
slanina uzená,
máslo,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
koření hřebíček,
tymián,
ocet,
cukr krystal,
šťáva citronová,
víno červené suché,
marmeláda rybízová,
jíška tmavá hotová,
sůl,
masox
Komentáře (10)
Jani mě by určitě chutnalo,mňam