Uzbecký jehněčí šašlik
Objevte autentickou chuť Střední Asie s tímto uzbeckým jehněčím šašlikem. Šťavnaté kousky jehněčího masa, marinované ve speciální směsi koření a grilované k dokonalosti, přinášejí nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 577 kJ / 1 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,56 g |
Tuky | 139,12 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 2,05 g |
Sůl | 5,08 g |
Sacharidy | 11,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, přidáme anýz a posekaný estragon (petrželku), citrónovou šťávu i kůru, promícháme a necháme uležet 6 až 8 hodin v chladničce.
Krok 2: Maso vyjmeme, kostky napichujeme na jehly, doprostřed a na kraje napíchneme plátek slaniny, osolíme a pečeme na žhavém uhlí (nebo na pánvi v oleji).
Krok 3: Hotové posypeme sekanou cibulovou natí, nebo cibulí, mletým pepřem a skořicí.
Zveřejněno 7. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzbecký jehněčí šašlik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNZZ
Moje poznámka
Uzbecký jehněčí šašlik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNZZ
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 3 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 3 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 4 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 5 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 6 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 6 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 6 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 6 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 7 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 8 hodinami
Tématické fráze:
šašlik z jehněčího,
uzbecký šašlik,
saslik z jehneciho masa,
šašlík,
příprava jehněčího šašlíku,
šašlik recept,
recept na uzbecký šašlik,
recept na šašlik z jehneciho,
jehněčí šašlik mletým masem,
šašlik z jehněčího recept,
saslik z jehněte recept,
saslik ze skopového masa,
jeněčí šašlik,
uzbecký hrnec,
recept saslyk,
skopový šašlik,
menu šašlík brno,
saslik v brně,
šašlik s jehněčího masa,
uzbecký šašlik
Suroviny:
kýta jehněčí,
sůl,
cibulka,
anýz,
citron,
olej,
slanina,
estragon,
petrželka,
cibulka zelená,
olej,
pepř mletý,
skořice
Komentáře (3)