Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavý mazanec

Zlatavý nadýchaný mazanec se tradičně připravuje k snídani na velikonoční neděli. Jeho přípravu usnadní domácí pekárna, ve které připravíme těsto. Z něj vytvoříme dva mazance, které posypeme plátky mandlí a upečeme.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

6. 4. 2015 11:34

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie13 379 kJ / 3 198 kcal
Bílkoviny83,96 g
Tuky68,92 g
Vláknina22,98 g
Cholesterol 479 mg
Sodík 655 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy548,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Betyna

3. 4. 2021 15:06

:-K tak letos opět, pekla jsem tři malé

Betyna

24. 12. 2019 19:04

cathleen: děkuji, pochvala od tebe potěší dvojnásob!

cathleen cathleen

24. 12. 2019 13:17

Betyna: nááádherná! :-K:yes:

Betyna

24. 12. 2019 12:19

:-K ještě znovu díky za tento skvělý recept, vždy z něj peču jak mazanec, tak vánočku - přidala jsem tu letošní

Dana61

11. 12. 2015 09:38

po zkušenostech s bochánky jsem z tohoto úžasného těsta včera upekla vánočku:yes:;-) jasně sníme jí o tomto víkendu, už se na ni těším a nejen já:-8

Laďka

18. 4. 2015 08:27

cathleen, tejaja : děkuju

tejaja tejaja

17. 4. 2015 20:21

Laďka: môžeš, ja ju bežne používam, bude to ok. množstvo daj toľko ako sušeného mlieka. ;-)

cathleen cathleen

17. 4. 2015 18:50

Laďka: Laďko, já sušenou syrovátku nikdy nepoužívala...neporadím, promiň.:-/

Laďka

17. 4. 2015 16:51

Mazance dělám téměř totožně a jsou skutečně vynikající.
Chtěla bych se zeptat, můžu místo sušeného mléka dát sušenou syrovátku a případně kolik ?

cathleen cathleen

17. 4. 2015 12:49

Dana61: děkuju, Dano :-8:-K

Dana61

17. 4. 2015 11:51

tak už jsem upekla hodně mazanců a ještě více jich ochutnala, ale tyto mě nadchly:yes::-D včera jsem upekla a dnes se doma krčí poslední polovina ze dvou mazanců;-) přidala jsem rozinky naložené v rumu a omylem tam vrazila celou kostku droždí, ale jsou opravdu velmi dobré a doporučuji ostatním, aby vyzkoušeli.:yes: těsto se téměř nelepí, skvelý recept:-p

Betyna

7. 4. 2015 21:23

cathleen::-K to já děkuji - tvoje recepty hojně využívám, je to focené jen mobilem a musela jsem ho postavit na gauč - teď večer mám všude stín

cathleen cathleen

7. 4. 2015 21:14

Betyna: jé, děkuju!:-8

Betyna

7. 4. 2015 21:02

:-K musela jsem ho dnes vyzkoušet, opravdu moc dobrý recept, přidávám fotku

Dana61

7. 4. 2015 08:55

krásné mazance máš, jen co je pravda:yes::-D
Letos (v sobotu) byla dobrá konstelace hvězd na pečení mazanců:-D zato jsem vyklopila dva téměř roztrhané beránky:-D ale i tak byly velikonoce krásné;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: peceni mazance jak dlouho se peče mazanec mazanec ze sušeného droždí mazanec z hery jak dlouho péct mazanec pečení mazancu na kolik pect mazanec na kolik se pece mazanec mazanec sušené droždí jak dlouho peceme mazanec pečený mazanec jak dlouho peci mazanec jak dlouho se péče mazanec? jak péci mazanec mazanec se sušeného droždí recept na dobrý mazanec recept na mazanec z hery na kolik se pecou mazance kdy se pece mazanec mazanec recept

Suroviny: voda, mléko sušené, mléko sušené, tuk hera, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, kůra citronová, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, rozinky, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Voňavý mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkEO