Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlokvašky

Rychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé a chutnají skvěle.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby chlazení nálevu a doby uležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby chlazení nálevu a doby uležení)

24. 8. 2016 17:49

Suroviny pro 5 litrů

5 litrů

Nutriční hodnoty

Energie425 kJ / 102 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky0,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80,02 g
Sůl200,00 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z kuchařky z roku 1990. Dělám je takto už dlouho, jen jsem si tam přidala ten česnek a křen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

7. 9. 2016 17:55

U nás byl na rychlokvašky expert muž, já na ně mám doposud extra kameninovou nádobu s víkem po babce, kde prostě holky zůstaly a každý si vybíral dle libosti. Děláme stejně jako mika.:yes::yes::yes:
Aha, dáváme ještě bobkový list cca 3 kousky.

zizala zizala (moderátorka)

7. 9. 2016 17:47

Majkaa: Jenomže DEKO obsahuje látky, díky kterým okurky nekysají, působí totiž jako konzervant. To, co doma vytvoříte zřejmě nejsou rychlokvašky, ale docela normální nakládané okurky, jen bez sterilace.
Já dělám rychlokvašky dost podobně jako mika :yes:

Majkaa Majkaa

7. 9. 2016 16:50

Milan: Omlouvám se za pozdní odpověď. Recept s DEKOm mám od babičky, okurky nesterilizuji, jen je zaleji horkým nálevem a za pár dnů jsou jedlé a zůstanou tvrdé. kamarádka je takhle nakládala do sudu a měla je až do jara.

Milan

5. 9. 2016 21:12

Mária : :-K

Milan

5. 9. 2016 21:03

Mária ,
Ako sa sterilizujou rychlokvašky ?
Po kolika dnech ?
Není z toho bláto ?

Majkaa Majkaa

30. 8. 2016 09:45

Taky je dělám s octem + Deko a prokládám je hodně cibulí:-p

Mlsoun

28. 8. 2016 15:16

Tak tomu říkám dobrý recept.:yes:

Daniela

25. 8. 2016 20:22

Ja tam dávam aj kúsok suchého chleba - konček.

Mária

25. 8. 2016 18:20

Ja ich robim podobne, ale nedavam ocot. Ma tu prebehnut mliecne kvasenie, preto nie je potrebny. Davam hroznovy alebo visnovy list a zalievam prevarenou vodou s teplotou asi 50 - 60 stupnov. Ja si ich aj zasteriluzujem na zimu. Su fantasticke.
<3

mika59 mika59

25. 8. 2016 16:21

Jana Remkova: Jani receptů je spousta, tenhle je z octem, jiný třeba jen se solí. Ale ten česnek a křen nesmí chybět.;-);-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 8. 2016 16:18

Já nedávám ocet;-):yes:

Ivace64 Ivace64

24. 8. 2016 19:28

mňám, hned bych si zakousla:-K:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: okurky rychlokvašky okurky rychlokvašky recept jak udělat rychlokvašky nálev na rychlokvašky recept na okurky rychlokvasky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nálev na okurky rychlokvašky nejlepší recept na rychlokvašky domaci rychlokvasky nejlepší rychlokvašky rychlokvasky z deka recepty na okurky rychlokvašky recepty okurky rychlokvašky rychlokvašaky okurky rychlokvašky z deka rychlokvasky v sudu nakladane okurky rychlokvasky rychokvašky okurky rychlokvašky s octem sladkokyselé rychlokvašky

Suroviny: okurka čerstvá, pepř celý, koření nové koření, semínka hořčičná, křen, česnek, voda, ocet, sůl, kopr, list višňový

TopRecepty.cz

Rychlokvašky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PV5A