Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 373 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,36 g |
Tuky | 15,27 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 25,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vařit kus ryby (já dala tresku) s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou (může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit.
Krok 2: Uvaříme si vajíčka natvrdo a z mouky na másle si uděláme jíšku. Do polévky dáme rozpustit měkké sýry, přidáme podravku podle chuti a slanosti, zavaříme jíšku, dáme nasekaná vajíčka a vypneme plotýnku.
Krok 3: Zasypeme petrželkou a můžeme dát podle chuti pár kapek citronu a na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 28. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gurmánská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7jE
Moje poznámka
Gurmánská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7jE
Nejnovější recepty
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 2 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Kuřecí karí
Přidáno 16. 9. 2025 14:02:01
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 1 hodinou
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 2 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 3 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 4 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 4 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 5 hodinami
Tématické fráze:
hrstková polévka labužník,
kuchařské recepty polévky,
gurmanská kuchařka,
jak uvařit rajčatovou polévku - gurmánskou,
polevka z aljasske tresky,
polévky recepty z časopisu,
kucharske recepty polevky,
vepřová plec po gurmánsku-recept,
gurmánská čočka recepty,
gurmanska gulasova polevka,
polévka z kosti kruty,
polévky labuznik,
kruta polevka a dalsi recepty,
polevka z mekkych syru,
jak rozpustit měkký sýr,
gurmánská nápln,
gurmánské luštěniny recept,
recepty labužník - polévky,
gurmanská houbová polevka,
labužník recepty polévky
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
kedlubna,
květák,
pórek,
vejce,
sýr tavený,
pangasius,
sýr tvrdý,
petrželka,
sůl,
podravka,
citron,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (7)