Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 773 kJ / 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 0,44 g |
| Vláknina | 11,07 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,90 g |
Postup přípravy
Cibuli občas promíchej, ať se nepřipálí a mezitím oškrábej pár brambor a nakrájej na menší kousky. Krok 2: Když je cibule pěkně do růžova osmažená (tak akorát, ne moc dohněda), přidej červenou mletou sladkou papriku (nemusíš se bát dát i trošku víc, bude pak výraznější, záleží na tvé chuti) a trošku mletého chilli nebo mleté pálivé papriky.
Aby paprika nezhořkla, tak vše jen svižně promíchej a opraž a vzápětí zalij vodou, já dávám horkou vodu z konvice, je to pak rychlejší.
Tento základ zalej vodou, můžeš nastrouhat i 1-2 stroužky česneku. Dále přidej mletý kmín a nakrájené brambory.
Pro krásnější vůni polévky můžeš přidat trochu tymiánu, rozmarýnu... bylinky nikdy nic nepokazí.
Vař do změknutí brambor a úplně na závěr přidej na kousky bryndzu a nechej lehce rozpustit, bryndzu po přidání nevař, spíš jen promíchat a vypnout hrnec. Dochutíme ještě čerstvým mletým pepřem a solí.
Polévka by měla být opravdu hodně slaná, ale stále příjemně slaná. Krok 3: Polévku rychle servírujeme na talíř, bryndza má tendenci trochu tuhnout, takže polévka je nejlepší čerstvá k rychlé spotřebě.
Chutná samotná, ale lze doplnit osmahnutými kolečky rohlíků (dělám v toustovači), bagetky, apod.
Zveřejněno 7. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ultra slaná bryndzová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEoW
Moje poznámka
Ultra slaná bryndzová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEoW
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 11 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 7 minutami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 21 minutami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 35 minutami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 43 minutami
Tvarohová štola
janatka před 2 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 4 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 5 hodinami
Tématické fráze:
bryndzová polévka,
slana polevka,
brindzova polívka,
polévky z bryndzy,
bryndzova kolecky,
jak na hodně slanou polevku,
brindzova polévka,
tslana polévka,
bryndzová polévka s bramborem,
polévka s bryndzy,
bryndzová polévka s paprikou,
bryndzova polevka nazev
Suroviny:
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
kmín mletý,
česnek,
rozmarýn,
brambory,
brynza,
pepř
Komentáře (1)