Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí po sečuánsku

Kuchyně jihozápadní Číny je známá pikantními jídly kořeněnými chilli a sečuánským pepřem. Vyzkoušejte kuřecí po sečuánsku připravené v pánvi wok spolu se spoustou zeleniny, shiitake houbami a sójovou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 035 kJ /
725 kcal
Bílkoviny5,39 g
Tuky59,89 g
Vláknina4,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,40 g
Sacharidy39,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby shiitake namočíme do teplé vody a připravíme marinádu smícháním kukuřičného škrobu s vínem a jednou lžící světlé sójové omáčky. Vzniklou marinádu vetřeme z obou stran do vykostěných a na řízky upravených stehen. Kůžičku můžeme sundat, nebo ji ponechat, aby po usmažení byla křupavá. Dáme do chladu na 20 minut. Krok 2: Mezitím očistíme a nakrájíme na nudličky zeleninu, najemno oloupaný česnek, zázvor a chilli. Pepř rozdrtíme v hmoždíři. Krok 3: Na pánvi na oleji zvolna z obou stran osmažíme marinované maso nejprve kůží nahoru. Maso můžeme po usmažení uchovat v teple a na stejné pánvi připravit zeleninu. Nebo můžeme použít dvě pánve - nižší na maso a wok na zeleninu. Krok 4: Do rozehřáté wok (nebo jiné hlubší) pánve dáme 1 lžíci kokosového oleje a na něm necháme rozvonět česnek, zázvor a chilli. Přidáme mrkev, zelí, houby a promícháme. Po chvilce přidáme cuketu, bílou část cibulky a pepř, zlehka orestujeme a podlijeme zbytkem světlé a tmavou sójovou omáčkou. Krok 5: Promícháme, podle chuti můžeme dát sójovky víc a ještě lehce podlít vodou z hub nebo trochou vody. Zelenina by měla být jen na skus nejdéle za 5 minut. Krok 6: Zeleninu smícháme s rýží nebo nudlemi. Podáváme posypané koriandrem a zelenou nasekanou natí cibulky. Maso nakrájíme na plátky a položíme na talíř k nudlím nebo rýži.

TIP: Čínská kuchyně

Zveřejněno 22. 7. 2018

Poznámka autorky Marie Svarcova

Maso můžeme předem nakrájet na nudličky, dát do marinády a usmažené pak vmíchat do zeleniny spolu s nudlemi nebo rýží. Já mám ale raději tuto úpravu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jmGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jmGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Pekný recept. :-) Ja len pre všetkých záhradkárov: sečuánsky pepř sa dá v záhrade pestovať aj u nás . Sečuánske korenie mám na záhrade už 4 roky a v pohode znieslo v zime aj -20°C. :-)

tejaja: děvčata klidně si to tu vyřešte :-K mne to také zajímá , vůbec se nehněvám a ráda bych ty fotky viděla také :-) hezký večer

tejaja: už jsem je objevila - skvělé :-K

Tématické fráze:
kuřecí po sečuánsku, kuřecí nudličky po sečuánsku, kuřecí po sečuansku recept, kuřecí maso po sečuánsku, po sečuánsku, kuřecí směs po sečuansku, zelenina po sečuánsku, kure po secuansku, kuřecí stehna po sečuánsku, sečuánské nudle, secuansky řízek, kuřecí kousky po sečuánsku, kuřecí nudličky secuansku, recepty kuřeci platky po sečuansku, kuřecí po sečuánský, recepty na po sečuánsku, kureci stehno po secuansku, kuřecí po sečuánsku recepty, recepty z kuřete, smes po sečuánsku

Suroviny:
řízky stehenní, mrkev, cuketa, cibulka jarní, zelí bílé, česnek, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, pepř sečuánský, olej kokosový, omáčka sojová tmavá, sojová omáčka světlá, mirin, škrob kukuřičný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu