Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 881 kJ / 5 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 371,08 g |
Tuky | 397,59 g |
Vláknina | 40,10 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 7,07 g |
Sůl | 17,88 g |
Sacharidy | 82,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny. Nesolíme!
Krok 2: Maso před pečením zprudka orestujeme za pomocí másla které ulpělo na mase při naložení.
Krok 3: Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule a orestujeme ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám lehce zkaramelizuje.
Krok 4: Následně přendáme orestovanou zeleninu do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlejeme cca 3 dcl vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Mezítím můžeme maso otočit.
Krok 5: Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu, kam vlijeme 1 litr smetany na vaření a rozmixujeme do skorohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu.
Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a brusinkovým kompotem ozdobíme.
Příloha "nadéchané moravské" knedlík.
Příloha "nadéchané moravské" knedlík.
Zveřejněno 3. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
Moje poznámka
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 37 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
naložení svíčkové,
pečená svíčková,
pečená svíčková na smetaně,
pečená svíčková na smetaně recept,
svíčková na smetaně pečená,
pecena masa,
svíčková z hovězí plece,
pečená svičková omáčka,
hovězí plec svíčková,
hovězí plec recept,
plecko na smetaně,
plec na smetane,
pečená hovězí plec,
hovězí plec recepty,
svíčková pečeně,
cukeťák s mrkví,
naložená svíčková na smetaně recept,
hovězí na smetaně,
svíčková na smetaně naložená,
hovězí svíčková pečeně
Suroviny:
plec hovězí,
petržel,
mrkev,
celer,
cibule,
smetana na vaření,
smetana zakysaná,
špek uzený,
máslo,
sůl,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (14)
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.