Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 881 kJ / 5 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 371,08 g |
Tuky | 397,59 g |
Vláknina | 40,10 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 7,07 g |
Sůl | 17,88 g |
Sacharidy | 82,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny. Nesolíme!
Krok 2: Maso před pečením zprudka orestujeme za pomocí másla které ulpělo na mase při naložení.
Krok 3: Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule a orestujeme ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám lehce zkaramelizuje.
Krok 4: Následně přendáme orestovanou zeleninu do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlejeme cca 3 dcl vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Mezítím můžeme maso otočit.
Krok 5: Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu, kam vlijeme 1 litr smetany na vaření a rozmixujeme do skorohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu.
Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a brusinkovým kompotem ozdobíme.
Příloha "nadéchané moravské" knedlík.
Příloha "nadéchané moravské" knedlík.
Zveřejněno 3. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
Moje poznámka
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 4 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 4 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 5 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 5 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 8 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 8 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 8 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 9 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 9 hodinami
Tématické fráze:
naložení svíčkové,
pečená svíčková,
pečená svíčková na smetaně,
pečená svíčková na smetaně recept,
svíčková na smetaně pečená,
pecena masa,
svíčková z hovězí plece,
pečená svičková omáčka,
hovězí plec svíčková,
hovězí plec recept,
plecko na smetaně,
plec na smetane,
pečená hovězí plec,
hovězí plec recepty,
svíčková pečeně,
cukeťák s mrkví,
naložená svíčková na smetaně recept,
hovězí na smetaně,
svíčková na smetaně naložená,
hovězí svíčková pečeně
Suroviny:
plec hovězí,
petržel,
mrkev,
celer,
cibule,
smetana na vaření,
smetana zakysaná,
špek uzený,
máslo,
sůl,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (14)
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.