Velikonoční mazanec bez kynutí
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu prášku, a i přes to je nadýchaný a chutný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 701 kJ / 2 797 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,13 g |
| Tuky | 120,80 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 879 mg |
| Sodík | 476 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 310,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky naložíme alespoň na 30 minut do rumu.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly mít před zpracováním pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu. Krok 3: V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle. Krok 4: Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct. Krok 6: Po upečení necháme mazanec vychladnout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce nebo v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly mít před zpracováním pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu. Krok 3: V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle. Krok 4: Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct. Krok 6: Po upečení necháme mazanec vychladnout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce nebo v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.
Zveřejněno 1. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční mazanec bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GREK
Moje poznámka
Velikonoční mazanec bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GREK
Nejnovější recepty
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 15 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 15 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 15 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 18 minutami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 9 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 11 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 11 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 13 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 15 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 15 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 15 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 15 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 15 hodinami
Tématické fráze:
mazanec bez kynutí,
tvarohový mazanec bez kynutí,
velikonoční mazanec z tvarohového těsta,
velikonoční mazanec,
mazanec bez droždí,
mazanec tvarohový kynutý,
bochanek bez kynuti,
velikonoční mazanec v dortové formě,
velikonocni mazanec recept,
tvarohový bochánek bez kynutí,
velikonoční recepty,
mazanec s tvarohem bez kynutí,
tvarohový bochánek,
mazanec,
kynutý tvarohový mazanec,
mazanec bez kvasnic,
mazanec s kypricim praskem,
mazanec z tvarohu,
velikonoční mazanec s tvarohem,
mazanec bez kynutí z tvarohu
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
vejce,
tvaroh měkký,
kůra citronová,
mandle sekané,
mandle plátkové,
rozinky,
rum,
vejce
Komentáře (12)
No já bych to na věnec nedoporučovala... přeci jen je to tvarohový recept a to těsto je takové jemnější než kynuté...