Velikonoční mazanec bez kynutí
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu prášku, a i přes to je nadýchaný a chutný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 701 kJ / 2 797 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,13 g |
Tuky | 120,80 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 879 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 310,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky naložíme alespoň na 30 minut do rumu.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly mít před zpracováním pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu. Krok 3: V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle. Krok 4: Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct. Krok 6: Po upečení necháme mazanec vychladnout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce nebo v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly mít před zpracováním pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu. Krok 3: V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle. Krok 4: Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct. Krok 6: Po upečení necháme mazanec vychladnout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce nebo v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.
Zveřejněno 1. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční mazanec bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GREK
Moje poznámka
Velikonoční mazanec bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GREK
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 6 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 9 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 20 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 26 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
mazanec bez kynutí,
tvarohový mazanec bez kynutí,
velikonoční mazanec z tvarohového těsta,
velikonoční mazanec,
mazanec bez droždí,
mazanec tvarohový kynutý,
bochanek bez kynuti,
velikonoční mazanec v dortové formě,
velikonocni mazanec recept,
tvarohový bochánek bez kynutí,
velikonoční recepty,
mazanec s tvarohem bez kynutí,
tvarohový bochánek,
mazanec,
kynutý tvarohový mazanec,
mazanec bez kvasnic,
mazanec s kypricim praskem,
mazanec z tvarohu,
velikonoční mazanec s tvarohem,
mazanec bez kynutí z tvarohu
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
vejce,
tvaroh měkký,
kůra citronová,
mandle sekané,
mandle plátkové,
rozinky,
rum,
vejce
Komentáře (9)
No já bych to na věnec nedoporučovala... přeci jen je to tvarohový recept a to těsto je takové jemnější než kynuté...