Smažené vdolky
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku a pusa od ucha k uchu ušmudlaná od marmelády či povidel.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 966 kJ / 3 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,15 g |
Tuky | 163,96 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 388,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, mouku smíchanou s cukrem a solí a na mouku rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program Těsto. Nebo těsto zpracujeme ručně, bez pekárny.
Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 2 cm vysoký, ze kterého vykrajujeme skleničkou vdolky.
Krok 3: Každý vdolek uprostřed prstem promáčkneme a necháme je na pracovní desce chvíli znovu vykynout.
Krok 4: Pak prohlubeň znovu zvýrazníme a vdolky vkládáme prohlubní dolů do středně rozpáleného oleje. Smaží se poměrně rychle, proto vdolky hlídáme a včas otočíme.
Krok 5: Usmažené vdolky odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej.
Krok 6: Po zchladnutí vdolky zdobíme marmeládou, tvarohem, či zakysanou smetanou, podle své chuti.
Zveřejněno 20. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Moje poznámka
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 12 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Americký" moučník
Marcela0123 před 3 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 3 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 10 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 11 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 11 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 12 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 12 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 13 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 15 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 15 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky recept,
vdolky z kynutého těsta smažené,
vdolky ze sušeného droždí,
kynuté těsto na smažené vdolky,
recept na vdolky,
recept vdolky,
rychle vdolky,
vdolky z kynuteho testa,
bavorské vdolky z kynutého těsta,
vdolky bez droždí,
recepty vdolky,
jednoduchy recept na vdolky,
jak se dělají vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
vdolky jednoduche,
vdolek,
jednoduché vdolky,
recept na domaci vdolky,
kynuté vdolky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
smetana zakysaná
Komentáře (58)
Díky za fajn recept