Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child

Není vhodnější recept k podzimnímu večeru než pomalu pečené hovězí, koupající se v lahvi červeného vína s krásně oranžovou mrkví. Tradiční francouzský recept připravte k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

15. 1. 2011 15:31

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 779 kJ / 4 249 kcal
Bílkoviny358,66 g
Tuky234,07 g
Vláknina20,55 g
Cholesterol 880 mg
Sodík 4,81 g
Sůl11,60 g
Sacharidy51,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jerry-05

26. 11. 2013 06:49

I kdyz komentare bezne nepisi, tak po dojezeni tak vyborneho jidla mi to neda. Opravdu excelentni mnamka:-p posilam dalsi bod!

Eliza Eliza

1. 6. 2013 23:39

Moc mě těší, že se recept ujal a děkuji za krásné fotky. I když i já přeposílám poděkování a pochvaly paní Julii Child...;-):yes:

Chanellina35

1. 6. 2013 19:54

zrovna toto dovařeno a zítra to bude uleželé k obídku :-)

marcik marcik

29. 5. 2013 13:03

Opravdová lahůdka, nemám slov :-p Dlouho jsem si tak nepochutnala na jídle. Je to jemné, vyvážené, bez zbytečného koření... prostě 30 bodíků je málo ;-) Použila jsem Burgundské (dala jsem si i skleničku :-8 ) a k tomu jako přílohu krajanec. Vynikající -K:yes:

BarbaraP BarbaraP

25. 5. 2013 00:43

Úžasný recept, musím uznat, že je to jedno z nejzajímavějších jídel, co jsem kdy vařila! Manžela chválím a máte ode mě bodík a dovolím si přidat foto svého Boeuf Bourguignonne a kdo jej ještě nezkoušel vařit, tak ať jde bez váhání do toho, je to opravdu gastronomický zážitek! ;-):-p

Eliza Eliza

21. 11. 2012 18:00

Děkuji za komentáře a vyzkoušení receptu.:-K Miluju klasickou kuchyni a tohle jídlo do ní patří...:yes:

Dzubr

21. 11. 2012 15:49

Tenhle recepis jsem vyzkoušel a musím říci, že se povedlo. Pravidelně opakuji, jen to blanšírování slaniny se mi nejeví nutné. Šoupnu ji tak jen nakrájenou na kostičky. Je potřeba táhnout ty tři hodiny, pak je (v podstatě i podřadnější) hovězí ochoné k rozpadávání.

spagetka spagetka

1. 7. 2012 15:48

senky:Povedlo no :-K:-K:-K:-p:-p:yes::yes::yes:

senky senky

1. 7. 2012 14:53

Dneska konečně přišla řada na tuto delikatesu:-* a musím říct, že chuť předčila dalece mé očekávání;-) použila jsem hovězí plec a jedinou změnou byl sušený tymián, čerstvý nemám, ale naopak čerstvý jsem použila vavřín, ten mám:-D:-D Když ještě vezmu v potaz jednoduchost a "samostatnost" v přípravě, myslím si, a spolustolovníci se mnou souhlasí, že bude na našem stole častěji:yes::yes: Díky za rozšíření kuchařských obzorů Julii, Tvému muži i Tobě:-K:-K bodík jsem poslala, dnes jen dodám foto ;-) a můžu všem vřele doporučit:-K

senky senky

4. 6. 2012 11:11

Eli, tak na tuto dobrůtku se chystám o příštím víkendu;-) budu mít hovězí z domácího chovu, tak to musí být něco excelentního, snad budu mít dostatek štěstí a podaří se:-)

Sarovka

4. 6. 2012 10:42

Eli, včera jsem realizovala tento recept, a prosím o předání děkovného vzkazu tvému manželovi:yes: Po celou dobu pečení se domem linula krásná vůně:-K A ta chuť:-8:-K Zvolila jsem portské víno, menší množství vzhledem k 21% alkoholu a jako přílohu nové brambory.

kasiopea

1. 2. 2012 22:49

S čímpak se taková mňamka podává?

AnnaD AnnaD

11. 12. 2011 20:37

Páni, jak ráda bych se vrátila do Burgundska a vychutnala si tuhle mňamku..asi určitě si jí brzo udělám...posílám bodík:yes:

Colombo65 Colombo65

23. 1. 2011 20:25

Ach jo, že já lezu do archivu, no ale zase další inspirace na tolik oblíbené hovězí.;-);-);-)Šikovnej taťka:yes:

srettka

18. 1. 2011 19:54

kristova noho to je ale kráása:-O:-O padla mi huba na prsa a zasejc slintám jak boxer:-p tak tohle moším próbnót;-):yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovezi po burgundsku hovězí po burgundsku originální recept hovezi po burgundsku recept hovězí maso po burgundsku burgundská hovězí pečeně hovězí po burgundsku pohlreich maso po burgundsku burgundská pečeně hovězí po burgunsku recept hovezi po burgundsku burgundská hovězí pečeně recept hovezi pecene po burgundsku hovězí po burgunsku recept hovezí maso po burgunsku hovězí po burgundsku recepty recepty hovezi po burgundsku vepřové maso po burgundsku vepřové po burgundsku burgundské hovězí maso po burgunsku

Suroviny: špička hovězí, slanina, víno červené, vývar hovězí, žampióny, mrkev, cibule, česnek, protlak rajčatový, cibule šalotka, mouka hladká, tymián čerstvý, bobkový list, máslo, olej, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYoE