Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička po znojemsku

Vydatné a chutné jídlo inspirované tradiční moravskou kuchyní. Šťavnaté plátky vepřové krkovice se dusí s cibulí a okurkami, což dodá výrazně jemnou a pikantní chuť. Česká klasika s originálním šmrncem. Výborná s bramborami.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 802 kJ /
1 865 kcal
Bílkoviny173,37 g
Tuky109,77 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy42,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, opepříme, Posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji orestujeme. Krok 2: Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 3: Do výpeku dáme orestovat kolečka cibule, jakmile zezlátnou, přidáme 2 nahrubo nastrouhané okurky, krátce podusíme. Krok 4: Zaprášíme moukou. Orestujeme a podlijeme vývarem. Krok 5: Směs necháme 10 minut provařit. Krok 6: Přidáme smetanu a 2 okurky nakrájené na kolečka a opět necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem. Krok 7: Podáváme s opečenými bramborami.

TIP: Jak se dělá znojemská omáčka - rady a tipy

Zveřejněno 24. 1. 2011

Poznámka autorky isindy

Použít Masox, když není vývar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkzw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkzw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrý a rychlý oběd na víkend. 😊

To může být dobrota

Ivanko, to je zase bomba - krkovici dělávám s různými omáčkami, ale se znojemskou né, tak co nejdříve napravím:-D:yes:

Lidunko, to jsi mě moc potěšila :-K...jeden uvařený recept potěší víc než 50 bodů ;-):yes:
jsem ráda, že vám taky chutnalo :-)

Ivi včera mě Tvůj recept natolik zaujal, že jsem ho dnes spáchala:-D Úžásná a hlavně celkem rychlá mňamka, přidávám do oblíbených a samozřejmě bodík:yes::-K

Mňam :-p :yes:

sem si řikala, zda ta naše indiánka nemá ruce v sádře, že tu od ní nevidím žádný překvápko:-S...joo..prdlajs...vono to bylo krapítek schovaný:-))...a zasejc dobrota:-p:yes:

Krása:-):yes:

Jó, tak okurky v sosíku či omáčce ano.:-p:yes:

Znojmo, vitím tě dnes dvojmo...:-D:yes:

děkuji všem za moc milé komentáře :-K, budu ráda, když vyzkoušíte také ;-)

teda Ivi, fotky krása :-K jsem ze Znojma, ale tohle jídlo jsem nikdy moc nemusela, ale od tebe to vypadá tak krásně, že to určitě zkusím uvařit i sama :yes: :-D

Krásný receptík:-p:-D a foto bezkonkurenční:yes::yes::yes::-K a 13 bodík je tam:yes:

Tématické fráze:
vepřové po znojemsku, vepřové plátky po znojemsku, vepřový plátek po znojemsku, vepřové maso po znojemsku, vepřová krkovička, krkovicka, recepty z krkovičky, hovězí krkovice, co udělat z krkovičky, veprova krkovicka recepty, krkovička recepty, hovězí krkovice recept, hovězí po znojemsku, po znojemsku, maso po znojemsku, vepřová krkovice po znojemsku, vepřová po znojemsku, co udělat s krkovičky, roštěná z krkovičky, hovězí krkovice recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej, smetana na vaření, okurky sterilované, cibule, mouka hladká, vývar masový, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu