Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Recept na lehký letní oběd, který můžete podávat buď samostatně, nebo použít jako přílohu například ke grilovanému masu. Ideální pro ty, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Výsledný pokrm krásně voní bazalkou a česnekem a zasytí celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

pekáček o velikosti 25 x 20 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 710 kJ /
409 kcal
Bílkoviny10,80 g
Tuky0,60 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Cuketu nakrájíme na kostičky, dáme do misky, zakapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme bazalku. Vše promícháme a necháme chvíli odležet. Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce a poté oloupeme. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 170° C. Pekáček, nebo zapékací misku vymažeme tukem. Krok 4: V misce smícháme olivový olej, bazalku, česnek a sůl. Krok 5: Do vymazané zapékací misky postupně vrstvíme plátky brambor, které potřeme směsí z oleje. Potřeme také plátky lilku a cukety. Na závěr přidáme opět vrstvu brambor, potřeme zbylou směsí. Krok 6: Ve vyhřáté troubě zapékáme asi hodinu. Krok 7: Podáváme samostatně, nebo se zeleninovým salátem. Můžeme použít i jako přílohu k masu.

TIP: 7 receptů na pokrmy zapečené v troubě

Zveřejněno 5. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwRL

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwRL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuju všem, jsem ráda, že vám chutná:-)

Ahoj, právě jsem připravila a vložila do trouby. Snad se povede tak dobře jako vám všem :-)

vyzkouseno,pochvaleno:-) jeste jsem navrch nechala zapect krustu z tvrdeho syra..i zeleninovy odpurci v me rodine pomlaskavali;-)

Veľmi dobrá zapečená zelenina :yes: Až na to potenie, nikdy nič nenechávam potiť, zeleninu nezbavím minerálov a vitamínov, kvôli nim ju konzumujeme;-) Ale nemá to chybu, bazalka je tou správnou bylinkou v tomto prípade ;-):-D:yes: + 6

Díky za hezký tip/typ:-DUkládám na vyzkoušení;-)a+5 bodík posílám:-p+:yes:

Vypadá to zajímavě, lilek mám moc ráda. Právě jsem se chtěla zeptat na fotky ;-) Určitě vyzkouším, díky za inspiraci.

Bohužel jsem nestihla vyfotit, tak snad příště:-)

Tématické fráze:
zapečený lilek s bramborem, recepty lilek s brambory zapecene, zapečený lilek s brambory, zapečený lilek s cuketou, zapečené brambory s cuketou, pečené brambory s cuketou, recepty z lilku a brambor, recepty s lilkem, recepty s lilkem a cuketou, zapékané brambory s lilkem, lilek brambor, lilek s bramborem, lilek s brambory, zapeceny lilek s bramborama, recept na lilek s cuketou, brambory zapečené s cuketou, zapeceny lilek a cuketa, zapečená cuketa s bramborem, lilek zapečený s brambory, recepty s cuketou a lilkem

Suroviny:
brambory, lilek, cuketa, sůl, olej olivový, bazalka čerstvá, česnek, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu