Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 718 kJ / 1 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,50 g |
| Tuky | 21,55 g |
| Vláknina | 61,90 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 732 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 134,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat.
Krok 2: Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Přidáme maso, a z obou stran necháme zatáhnout. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmarýn, mírně orestujeme a zalijeme červeným vínem.
Krok 3: Maso přiklopíme a na cca 180°C pečeme v troubě zhruba 90 minut do změknutí masa. Pokud je potřeba během pečení ještě podlijeme vínem. Pak maso vyjmeme a ponecháme v teple.
Krok 4: Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a mírně stále provařujeme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, bílý jogurt a sladkou smetanu. Opět provaříme, aby se sýr rozvařil.
Krok 5: Pokud chceme, dochutíme citronovou šťávou, popřípadě cukrem, dosolíme, dopepříme podle chuti. Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Zveřejněno 20. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Moje poznámka
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 15 hodinami
Tématické fráze:
úprava jehněčí kýty,
úprava jehněčího masa,
jehněčí s omáčkou,
jehněčí kýta,
jehneči kyta recept,
jehněčí kýta recepty,
jak dlouho se pece jehněčí,
úprava jehněčího,
jak upravit jehneči maso,
jehneci maso s rozmarynovou omackou,
jak dlouho pečeme jehněčí,
jehneci uprava,
jehněčí maso s omáčkou,
úprava jehněčího masa kýty,
jehneci maso se zeleninou,
jehněčí kýta plátky,
jak dlouho se peče jehněčí maso,
kýta z ovečky,
jehneci s omackou recept,
jehneči jatra recepty
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
rozmarýn,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
víno červené suché,
jogurt bílý,
smetana 12%,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sýr tavený,
sůl,
pepř,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)
Už to musím rozseknout...
vlastně vím, tejejka mám jahňat habakúúk
dávám bodík