Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 160 kJ / 4 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,65 g |
Tuky | 308,14 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 7,05 g |
Sacharidy | 209,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z kuchařky "Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček". Podobný recept už tu sice je, ale s použitím trošku jiných surovin :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2013 18:11
recept se mi velmi zamlouvá, fotka je svůdná
no nic... letí k odzkoušení
no nic... letí k odzkoušení
10. 1. 2013 21:11
Úplně nádherný recept (mimochodem, máš překrásné fotky), rozhodně zkusím v nejbližší době... Bod posílám dopředu, už se těším.
Být tak chytrá jako Vlasta, zopakuji si češtinu.
Být tak chytrá jako Vlasta, zopakuji si češtinu.
10. 1. 2013 19:39
Vlasta: Ale mě o něm nic vysvětlovat nemusíte Jak už jsem psala (a píšu znovu a snad už naposled), je to z prakulovské kuchařky a mě nepřísluší ten recept přejmenovávat. To musí udělat autor sám Kdyby to byl můj recept, tak se klidně poučit nechám Receptům, které převezmu z kuchařek, nebo z různých webů, názvy neměním A když už jsme u toho...Měla byste poučit i wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Esterh%C3%...
10. 1. 2013 19:03
Moc fajn receptík a moc hezky připraveno
10. 1. 2013 18:56
Mirusha:
Nikto Vás nenutí něco opravovat.
Rodina Eszterházy byla (a ještě stále je...) významná rakousko-uherská šlechtická familie, která byla velice vážená císařem. Tak v Maďarsku jak v Rakousku do dnešního dne zůstali stavební památky (zámky, paláce atd.) spjaty s Eszterházyovcama. Jídlo vzniklo v Rakousku a bylo pojmenováno na jejich počest. Nějaká "prakulovská" kuchařka není v tomhletom vůbec směrodajná.
Jestli Vás trochu zajíma historie (a taky souvislost i s tímhle jídlem), v Internetu najdete všechno.
Jestliže Vám něco říká Haydnova Symfonie č. 45 "Na rozloučenou", tak se o Eszterházyovcích dozvíte něco víc.
Nikto Vás nenutí něco opravovat.
Rodina Eszterházy byla (a ještě stále je...) významná rakousko-uherská šlechtická familie, která byla velice vážená císařem. Tak v Maďarsku jak v Rakousku do dnešního dne zůstali stavební památky (zámky, paláce atd.) spjaty s Eszterházyovcama. Jídlo vzniklo v Rakousku a bylo pojmenováno na jejich počest. Nějaká "prakulovská" kuchařka není v tomhletom vůbec směrodajná.
Jestli Vás trochu zajíma historie (a taky souvislost i s tímhle jídlem), v Internetu najdete všechno.
Jestliže Vám něco říká Haydnova Symfonie č. 45 "Na rozloučenou", tak se o Eszterházyovcích dozvíte něco víc.
10. 1. 2013 18:12
Paráda
10. 1. 2013 16:01
Recept jsem doplnila o poznatek Danky V kuchařce to vůbec napsané není a já si to ani neuvědomila...."Bouchala" jsem to sem už pozdě večer Já jsem omáčku přecedila a mírně zeleninu propasírovala, ale jen část, ne všechnu.
Jinak jak je napsáno v poznámkách, recept je z "prakulovské" kuchařky a tam je přímo napsáno "Esterházy", takže název opravovat nebudu
Jinak jak je napsáno v poznámkách, recept je z "prakulovské" kuchařky a tam je přímo napsáno "Esterházy", takže název opravovat nebudu
10. 1. 2013 13:07
Nádherný, žravý recept a ty noky..no-koment
10. 1. 2013 12:33
10. 1. 2013 12:15
Vlasta: myslím že ani tak nezáleží jak je napsaný název ... jako spíš natom jestli je jídlo dobré ... to bych tu asi neřešila
10. 1. 2013 12:13
vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším a ohodnotím
10. 1. 2013 10:59
Snad by bylo vhodné napsat jméno správně:
ESZTERHÁZY
Tak, jak je napsané, se čte Ešterházy.
ESZTERHÁZY
Tak, jak je napsané, se čte Ešterházy.
10. 1. 2013 10:16
Mirusho, znám to, dělám to a je to dobré tak 4.bod
danka1965: Danko, to záleží na každém, jak to má rád, může se to nechat nastrouhané na nudličky, může se to rozmixovat a může se to propasírovat a dokonce i přecešdit, kdo nesnáší zeleninu v omáčce a v tom případě se muswí víc zahustit
danka1965: Danko, to záleží na každém, jak to má rád, může se to nechat nastrouhané na nudličky, může se to rozmixovat a může se to propasírovat a dokonce i přecešdit, kdo nesnáší zeleninu v omáčce a v tom případě se muswí víc zahustit
10. 1. 2013 08:17
Jak píše aisha, klasika.... mňáám
10. 1. 2013 06:51
Mám dotaz, nemá se zelenina, co se dusí s masem rozmixovat nebo případně propasírovat? Jinak krásné jídlo a určitě zkusím. Posílám bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 55 minutami
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 43 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: omáčka esterházy hovězí nudličky esterházy maso esterházy uherská hovězí pečeně uherská pečeně hovězí pečeně na zelenině hovězí plátek esterházy hovězí maso s noky maďarská hovězí pečeně hovězí maso esterházy esterházy esterházy omáčka pečeně hovězí na zelenině vepřová pečeně esterházy hovězí pečeně omáčka esterhasy krupicove noky našich babiček platek esterhazy kostka esterházy esterházy recept
Suroviny: plec hovězí, špek, máslo, mrkev, celer, petržel, citron, vývar hovězí, smetana zakysaná, jíška, sůl, pepř, mléko, máslo, mouka polohrubá, krupice, žloutek, bílek, ořech muškátový, sůl
Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Gg0
16 názorů