Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Viktoriiia

31. 10. 2011 11:03

Perníčky jsem zkoušela o víkendu. Byla jsem nedočkavá a tak jsem půl těsta zdělala hned první den bez odležení- a byly skvělé
jaké zklamání ovšem přišlo, když druhá půlka těsta, která byla odleželá dle receptu byla tvrdá jako šutr.
Jinak chutově jsou dobré.

Andrea

28. 10. 2011 22:37

Perníčky jsem pekla jako "poklad" pro kluky na Haloween - jsou perfektní!!! Vyzkoušela jsem několik receptů...u tohoto zůstanu. Díky Vám i Andree - nepřekvapuje mě, že Vám dobře poradila. To "my Andrey" umíme ;-)

Mňamka

26. 10. 2011 15:02

tento recept je vynikající! Je dobrý i pro lidi s bezlebkovou dietou, když dají místo mouky svou mouku.... Chválím!:-p

kucenka kucenka

21. 4. 2011 18:35

Dobrý den,tak jsem dneska vyzkoušela Vaše perníčky a musím říct že jsou absolutně užasné:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-)):-)):-))

petulka

21. 12. 2010 18:19

Dlouho jsem hledala recept na perníčky, které jsou hned měkké. Loni jsem pekla ale někde jsem recept založila a tento si ihned opíšu ať příští rok nemusím zase hledat recept. Jsou opravdu výborné.:yes::yes::yes:

bartomiska

13. 12. 2010 22:21

Moje první pečení perníčků díky tomuto receptu dopadlo výborně! :yes: Recept už mám opsaný a rozdávám kamarádkám a rodině :-) Děkuji moc :-K

martina

9. 12. 2010 19:02

No teda lidi,jà uz vyzkousela tolik receptu,ale vzdycky bud moc tvrde,anebo se mi rozlezaly po plechu. No konecne super recept a teke muj muz,co je Ital se po nich jen oblizoval. Letos jsem je delala dvakrat a ritim se na ty treti. Posilam bodik a samozdrejme Vam Vsem preji Vesele Vanoce:-):yes:

Lenka1986

7. 12. 2010 00:07

Přiznám se, že jsem tomu fakt nevěřila.Perníčky jsem dělala po druhé v životě(jsem totiž totální začátečník v kuchyni). Musím uznat, že vypadají a chutnají báječně.Děkuji za recept.;-)

Mirusha Mirusha

5. 12. 2010 14:15

Perníčky už nikdy jinak:yes::-D dnes peču zas, první pokus proběhl před 14ti dny a během pár dnů byla krabička prázdná:-D tentokrát je budu muset někam schovat, aby do Vánoc vydržely :-D

monis

2. 12. 2010 14:35

Výborný recept, nejlepší co jsem zatím vyzkoušela.Jenom vůbec nevydrží.Jdu je zase péct.:-))Děkuji.

Jannin

18. 11. 2010 16:24

chcem podakovat za receptik. ked som ich vytiahla z truby tak som bola velmi nervozna ci sa podaria. treba ich nechat aspon mesiac odlezat a potom su ako prave klasicke medovnicky. typicke ako pozname z trhov. su mekulinke ked sa velke vykroja a nie na tenko. mensie takmer hned ztvrdnu ale jablcom to ide poriesit:). Ja som pridala do nich kakao a taktiez viacej bio korenia do pernickov. Recept chutil v Rakusku a dokonca si pytala sama cukrarka recept :-):-K krasne sviatky

MrazovaJa MrazovaJa

10. 11. 2010 22:28

Pekla jsem je minulý týden na zkoušku a myslím, že už jich mám v krabičce jen pár!:-p Jsou vynikající!!! Jdu zadělat na druhou várku a rovnou z dvojité dávky :yes: Bodík letí

aviaris aviaris

26. 5. 2010 11:45

nadja: jak pise Jana v receptu :8-10 min. Ja pekla 8min a jsou vazne uzasne mekkoucke a krasne barvy. Pokud je nepresusis v troube tak budou mekke hned. Hodne stesti. Ja delam, pro velky uspech, dalsi davku dneska:-K

Nadja Nadja

25. 5. 2010 18:09

:-( S perníčkama moc nekamarádím, jednou to dopadlo tak, že jsem použila "osvědčený recept na ihned měkké perníčky" z nějakého TV pořadu a hotovými perníčky jsme mohli zatloukat hřebíky - a vůbec nezměkly. Nakonec jsem je před vánocemi pověsila na stromek a časem je zbaštili ptáčci.
Tak snad s těmito to vyjde.

aviaris aviaris

25. 5. 2010 16:59

Naprosto dokonale pernicky na prvni pokus.:-K Uzasny receptik, zapisuji a schovavam nejen na vanoce. Bodik je na ceste.:yes: Pridavam i fotecku - zkousela jsem trochu jine zdobeni (s potahovaci hmotou) ;-)

1 18 19 20 21 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw