Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svetlana Svetlana

30. 11. 2009 07:57

...včera jsem pekla a první dva plechy nic-moc měkého, ale!...třetí plech jsem vytáhla opravdu po osmi minutách, kdy bych byla přísahala, že perníčky nemůžou být ještě upečeny - byly ještě měké, světlé - a "vono jo"...a měké zůstaly...dík za recept, budu péct určitě ještě jednou, protože hoši dělají nájezdy na krabici ;-)

katuskaa

30. 11. 2009 07:18

Tak jsem včera vyzkoušela vaše peníčky. Jsou výborné, ale nějakým nedopatřením mi ztvrdly. Nevadí, oni do vánoc zase změknou;-).

Janulka.76 Janulka.76

29. 11. 2009 09:37

přesně tento recept jsem letos vyzkoušela také,perníčky jsou křupavé ale měkké:yes:,takže jiný recept dělat už nebudu;-),posílám bodíka:-))

Lenka

24. 11. 2009 14:03

Perníčky bych letos chtěla poprvé vyzkoušet. Jak dlouho dopředu se musí dělat a jak dlouho vydrží měkké (pokud se tedy dříve nesní :-)) ?

Marketa

13. 11. 2009 15:19

Taky použíwám tento recem wšem doporučuju

zitulka

7. 11. 2009 20:41

Dnes jsme s dětmi recept vyzkoušeli,opravdu supr... Děkujeme :-K:-D

1 20 21 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw