Rebarborové chutney
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem, voňavým hřebíčkem a skořicí. Skvěle se hodí k sýrům i ke grilovanému masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 074 kJ / 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,96 g |
Tuky | 10,52 g |
Vláknina | 31,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 474 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 129,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti 1 cm.
Krok 2: Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými surovinami, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkká (asi 30 minut).
Krok 3: Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá.
Krok 4: Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, očistíme hrdla, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou.
Krok 5: Skladujeme při nižších teplotách. Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.
Zveřejněno 23. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpnr
Moje poznámka
Rebarborové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpnr
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Milčiny macešky
Lenka95 před 10 minutami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 13 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 19 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 26 minutami
Café latte
nadihacek před 48 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 1 hodinou
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 1 hodinou
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 2 hodinami
Tématické fráze:
rebarborové čatní,
čatní z rebarbory,
chatni,
vyuziti rebarbory,
chutney recept,
rebarbora s masem,
rebarborové recepty,
přesnídávka z rebarbory,
rebarborové chatní,
chutney,
sušená rebarbora,
chatni z rebarbory,
rebarbora recepty,
reberborové chatney,
čatný z rebarbory,
rebarbora využití,
rebarbora catni,
rebarborové chatney,
recepty z rebarbory,
rebarborove čatný
Suroviny:
rebarbora,
semínka hořčičná,
brusinky sušené,
sůl,
ocet balsamiko,
cukr třtinový,
zázvor sušený,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ocet vinný červený
Komentáře (29)