Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 860 kJ / 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,34 g |
| Tuky | 36,77 g |
| Vláknina | 9,48 g |
| Cholesterol | 614 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,42 g |
| Sacharidy | 24,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime.
Krok 2: Pripravime si plnku : Uvarenu a vychladnutu udenu krkovicku pomelieme v robote na jemno. Pridame k nej zltky, smotanu a dobre miesame dovtedy, kym sa nam masa nespoji. Z bielkov , stipky soli vyslahame tuhy sneh a zapracujeme ho do plnky. Pokial mate male vajcia, tak pridajte viac smotany. Zmes musi byt naozaj hladka a kompaktna.
Krok 3: Takto pripravenou plnkou, naplnime sliepku a otvor zasijeme, alebo upevnime podla Vasho sposobu.
Krok 4: Do vysokeho hrnca dame aspon dva litre vody, vhodime do nej bobkovy list, nove korenie, stiplavu papricku (podla Vasej chuti) a lyzicku soli. Dame ju zovriet.
Krok 5: Do vriacej vody ponorime naplnenu sliepku. Voda musi naozaj vriet. Sliepka by mala byt uplne ponorena, ak treba tak si nechajte este nejaku vodu zovriet v konvici a dolejte kolko treba. Po nejakych 10 minutach, hrniec dame na stiseny plamen pod pokrievku a nechame pomaly bublat cca 3 hodiny. Resp. dovtedy pokial nebude sliepka uvarena.
Krok 6: Sliepku opatrne vytiahneme a nechame dokonale vychladnut. Preto polievku varievam den pred podavanim.
Krok 7: Zeleninu ocistim a nakrajam na male kusky. Cibulu len prekrojim. Urcite nevynechajte cervenu kapiovu papriku a paradajku. Paprika da polievke vynikajucu chut a niekde som citala, ze paradajka je prirodny zvyraznovac chuti. taky prirodny glutaman. Neviem co je na tom pravdy, ale riadim sa tym. Vlozim zeleninu do vyvaru a varim asi polhodinu. Ked je vsetko makke, polievku precedime.
Krok 8: Ocistene zampiony naplatkujeme a nechame cisty vyvar s nimi prevriet na jeden dva kochle. Ak budete v mojej polievke hladat tie zampiky, tak marne, usmievaju sa na mna z chladnicky. Zajtra na obed ich tam nakrajam, zabudla som dnes.
Krok 9: Urobime si celestinske rezance : Mlieko, vajce, muku a kypriaci prasok do peciva spolu so solou dobre vyslahame na hladku hmotu. Panvicu stetcom potrieme olejom a pecieme palacinky. Petrzlenovu vnat nasekame nadrobno. Este teple palacinky posypeme drobnou sekankou.
Krok 10: Zrolujeme do pevnej roladicky a nozom ju zatisneme aby sa ako keby zlepila a pokrajame. Ked vlozite tuto zavarku do polievky tak sa nelakajte, z palacinkoveho cesta sa budu uvolnovat bublinky.
Krok 11: Studenu sliepku rozkrojime, vyberieme plnku.
Krok 12: Sliepku oberieme, pokrajame maso na male kocky a plnku tiez.
Krok 13: Ja osobne este uvarim aj obycajne nitove rezance, je to vsetko na vas. Slepaciu polievku zohrejeme tak, ze az vrie. Naaranzujeme obidva druhy masa a celestinske rezance + zavarku podla Vas. Podavame.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavnostní polévka z nadívané slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzjV
Moje poznámka
Slavnostní polévka z nadívané slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzjV
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 10 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 11 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 13 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 13 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 5 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 9 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 9 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 10 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 10 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 11 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 11 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 12 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 12 hodinami
Tématické fráze:
slavnostní polévka,
slavnostní polévky,
poctivá slepičí polévka recept,
kolik stojí slepice na na polévku,
recept na slavnostní polévku,
slavnostní polévky recepty,
recepty - slavnostní polévky,
recepty slavnostni,
nebeské slavnostní řezy,
složité polévky slavnostní
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
kedlubna,
celer,
květák,
kapusta růžičková,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
žampióny,
česnek,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
petrželka,
ořech muškátový,
chilli,
sůl,
pepř mletý,
krkovice uzená,
vejce,
smetana
Komentáře (22)