Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 860 kJ / 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,34 g |
| Tuky | 36,77 g |
| Vláknina | 9,48 g |
| Cholesterol | 614 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,42 g |
| Sacharidy | 24,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime.
Krok 2: Pripravime si plnku : Uvarenu a vychladnutu udenu krkovicku pomelieme v robote na jemno. Pridame k nej zltky, smotanu a dobre miesame dovtedy, kym sa nam masa nespoji. Z bielkov , stipky soli vyslahame tuhy sneh a zapracujeme ho do plnky. Pokial mate male vajcia, tak pridajte viac smotany. Zmes musi byt naozaj hladka a kompaktna.
Krok 3: Takto pripravenou plnkou, naplnime sliepku a otvor zasijeme, alebo upevnime podla Vasho sposobu.
Krok 4: Do vysokeho hrnca dame aspon dva litre vody, vhodime do nej bobkovy list, nove korenie, stiplavu papricku (podla Vasej chuti) a lyzicku soli. Dame ju zovriet.
Krok 5: Do vriacej vody ponorime naplnenu sliepku. Voda musi naozaj vriet. Sliepka by mala byt uplne ponorena, ak treba tak si nechajte este nejaku vodu zovriet v konvici a dolejte kolko treba. Po nejakych 10 minutach, hrniec dame na stiseny plamen pod pokrievku a nechame pomaly bublat cca 3 hodiny. Resp. dovtedy pokial nebude sliepka uvarena.
Krok 6: Sliepku opatrne vytiahneme a nechame dokonale vychladnut. Preto polievku varievam den pred podavanim.
Krok 7: Zeleninu ocistim a nakrajam na male kusky. Cibulu len prekrojim. Urcite nevynechajte cervenu kapiovu papriku a paradajku. Paprika da polievke vynikajucu chut a niekde som citala, ze paradajka je prirodny zvyraznovac chuti. taky prirodny glutaman. Neviem co je na tom pravdy, ale riadim sa tym. Vlozim zeleninu do vyvaru a varim asi polhodinu. Ked je vsetko makke, polievku precedime.
Krok 8: Ocistene zampiony naplatkujeme a nechame cisty vyvar s nimi prevriet na jeden dva kochle. Ak budete v mojej polievke hladat tie zampiky, tak marne, usmievaju sa na mna z chladnicky. Zajtra na obed ich tam nakrajam, zabudla som dnes.
Krok 9: Urobime si celestinske rezance : Mlieko, vajce, muku a kypriaci prasok do peciva spolu so solou dobre vyslahame na hladku hmotu. Panvicu stetcom potrieme olejom a pecieme palacinky. Petrzlenovu vnat nasekame nadrobno. Este teple palacinky posypeme drobnou sekankou.
Krok 10: Zrolujeme do pevnej roladicky a nozom ju zatisneme aby sa ako keby zlepila a pokrajame. Ked vlozite tuto zavarku do polievky tak sa nelakajte, z palacinkoveho cesta sa budu uvolnovat bublinky.
Krok 11: Studenu sliepku rozkrojime, vyberieme plnku.
Krok 12: Sliepku oberieme, pokrajame maso na male kocky a plnku tiez.
Krok 13: Ja osobne este uvarim aj obycajne nitove rezance, je to vsetko na vas. Slepaciu polievku zohrejeme tak, ze az vrie. Naaranzujeme obidva druhy masa a celestinske rezance + zavarku podla Vas. Podavame.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavnostní polévka z nadívané slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzjV
Moje poznámka
Slavnostní polévka z nadívané slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzjV
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 23 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 11 minutami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 23 minutami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 25 minutami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 1 hodinou
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 2 hodinami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 3 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 3 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 4 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 4 hodinami
Tématické fráze:
slavnostní polévka,
slavnostní polévky,
poctivá slepičí polévka recept,
kolik stojí slepice na na polévku,
recept na slavnostní polévku,
slavnostní polévky recepty,
recepty - slavnostní polévky,
recepty slavnostni,
nebeské slavnostní řezy,
složité polévky slavnostní
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
kedlubna,
celer,
květák,
kapusta růžičková,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
žampióny,
česnek,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
petrželka,
ořech muškátový,
chilli,
sůl,
pepř mletý,
krkovice uzená,
vejce,
smetana
Komentáře (22)